Bodrum Gündem

El Birliği İle Bodrum’un Değerlerine Sahip Çıkacaklar…

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği 2019 yılının ilk toplantısını Delfi Otelde gerçekleştirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri ile 2019 yılının ilk toplantısını düzenleyerek derneğin atıl vaziyetten çıkması adına yeni projeleri masaya yatırdılar.

Toplantıya Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Giritliler Derneği Başkanı Zehra Levent Denizaslanı, Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci ve BOFAD Başkanı Mehmet Dirin’in yanı sıra derneğin kurucu üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 30 kişi katıldı.

Derneğin kurucu üyelerinden Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Cemil Göğercin, derneğin yerinin olmaması nedeniyle uzun süredir aktif olamadığını belirtirken “Bu derneğimizi Bodrum’u seven ve onun değerlerini korumak için yola çıkan gönüllülerle 2006 yılında kurduk.  Rahmetli Avukat Onur Karaşin’le birlikte ikimiz derneğimizin tüzüğünü hazırlamıştık. Dönem dönem yaşadığımız yer sıkıntısından dolayı bugüne kadar yapmak istediğimiz bir projeyi de hayata geçiremedik. Artık bu sorunumuzu çözdüğümüze göre Bodrum’un kültürü ve geleceğini korumak adına projelerimizi bir bir hayata geçirme olanağımızın olacağına inanıyorum. “ dedi.

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin başkanı Mehmet Daoğlu, derneğin önümüzdeki süreçte adının daha sık duyulacağını kaydetti.

2019 istişare toplantısına katılanlar deniz ve süngerciliğin yanı sıra yemekleri ve düğünleri, yaşayan belleklerin kayıt altına alınması gibi yerel değerlerin korunmasına destek çıkılacak uygulamalarla Bodrum kültürüne sahip çıkılması için daha göz önünde çalışmalar yapılması hususunda fikir birliği sağladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.