Bodrum Gündem

SON DAKİKA BODRUM!!! CHP Adayı Mustafa Saruhan’ın Adaylığı Düştü…

SON DAKİKA BODRUM!!! CHP Adayı Mustafa Saruhan’ın Adaylığı Düştü…

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı düştü. Diğer yandan da Mehmet Kocadon’un adaylığında bir sorun olmadığı yönünde karar çıktı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre CHP Bodrum belediye Başkan Adayı Mustafa saruhan Belediye Başkanı adayı olmak ve seçilmek için gerekli şartlara uygun olmadığı yönünde karar çıktı. Karara itiraz edileceği ancak yerine başka bir adayın gösterilmesinin de yüksek bir olasılık olduğu ifade ediliyor.

Perşembe gününe kadar yerine bir başka adayın açıklanması bekleniyor…

Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Adayı Olmasında Sıkıntı Yok…

CHP Muğla İl Başkanlığı’nın itirazını değerlendiren Muğla İl seçim Kurulu, Mehmet Kocadon’un adaylığında bir sıkıntı olmadığını açıkladı. Gerekçeli karar ise bugün açıklanacak. CHP Muğla İl Başkanlığı 31 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Kocadon için seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. Muğla İl Seçim Kurulu Mehmet Kocadon’un seçimlere girmesinde bir sakınca olmadığına karar verdi. Seçim Kurulu gerekçeli kararını bugün (26 Şubat) açıklayacak.
CHP Muğla İl Başkanlığı itirazında Siyasi Partiler Yasası’nın 40. Maddesinde yer alan “Bir kimse, bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez ve partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamaz” maddesini öne sürmüştü.
Mehmet Kocadon’un ise Çarşamba günü Yatağan seçim ofisi açılışında konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.
Yorumlar
Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Bunun adı “ihanet”tir.. CHP Bodrum’u kaybetmek için uğraşmaktadır. Bir adaylık bu kadar süründürülmez, bu kadar problem yaratılmaz. Hakkında davalar olan biri aday yapılmaz. M.Kemal, İnönü’nün kemikleri sızlıyor. Yazıklar olsun size…!