Bodrum Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığının İstinaf Başvurusuna Temyiz Yolu da Kapandı…

Kültür ve Turizm Bakanlığının İstinaf Başvurusuna Temyiz Yolu da Kapandı…
 “Bodrum Kalesi Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Teşhir, Tanzim ve Mühendislik Projesi” ile ilgili İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İstinaf Mahkemesine yaptığı başvuruyu, Danıştay’a temyiz yolu da kapalı olmak üzere reddetti.
Bodrum Gündem Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2017 yılının Ekim ayından başlanan “Bodrum Kalesi Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Teşhir, Tanzim ve Mühendislik Projesi” ile ilgili Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odalar Birliği (TMMOB) dava açmıştı. 1. Derece Arkeolojik Sit alanı içerisinde kalan Bodrum Kalesi’nde hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesi, alanda bilimsel kazı dışında herhangi bir kazı yapılmaması, sürdürülen projede kale içerisinde planlanan 10 bin 700 metrekarelik yeni inşaat ve çevre düzenleme çalışmasının geri dönülemeyecek hasarlara sebebiyet verebileceği gerekçeleriyle açılan davada Muğla 2. İdare Mahkemesi projeyi iptal etmişti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, karar ile ilgili bir üst mahkemeye giderek istinaf başvurusu yaptı. Başvuruyla ilgili İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi karar verdi. Mahkeme Danıştay’a temyiz yolu kapalı olmak üzere istinaf başvurusunu oybirliği reddetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.