Bodrum Gündem

Mehmet Nil Hıdır Muhtarlarla Buluştu…

Mehmet Nil Hıdır Muhtarlarla Buluştu…

Dr.Mehmet Nil Hıdır, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala Menteşe’de muhtarlar ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş ve Menteşe’de bulunan 50 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Büyükşehir Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır, “Muhtar mahallelinin ilk görüştüğü kişidir, muhtar mahallede devleti temsil eder, devlet adamlığının yanında mahallelinin özelini paylaştığı kişidir. Mahallenin içinde olup hem devletine hem vatandaşına bu kadar yakın olan, bir devlet görevlisi daha yoktur. Muhtarın çalışma saati süresizdir, 24 saat boyunca kapısı vatandaşa daima açıktır. Muhtarlıklar mahallelinin her şeyiyle ilgilenen tek devlet kurumudur. Muhtar mahalleli için bazen doktor, bazen avukat, bazen bir psikologdur. İşte o yüzden diyoruz ki; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri siyasi partiler ise demokrasinin temel taşı da muhtarlardır.” Dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında zaman zaman Menteşe’nin mahallelerinde de vatandaşlar ile bir araya gelerek  sorunlarını dinleyip taleplerini aldıklarını belirten Dr.Hıdır “ Düğerek’te vatandaş içme suyundan şikayetçi buradaki su, pis kuyu suyu.Arıtma tesisinin akıntısı buraya geliyor.Kocakuyu’dan basılıyor, yağmur yağınca çeşmelerden çamur akıyor diye şikayet ediyorlar. İçme suyu deposu sağlıksız. Kara Muğla Deresi gibi Düğerek’e de dereye beton bir perde istiyorlar. Onlarla konuştuk. Atalarımızdan yadigar sarnıçları anlattım. Bunlar gönül belediyeciliğinin işleri…” dedi.

“Sizler ile konuştuğumuzda da bizim bir hükmümüz kalmadı diye serzenişte bulunuyorsunuz…” şeklinde konuşan Nil Hıdır “Şunu unutmayın ki muhtar kardeşlerim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhtarlarımızı üzen beni de üzer, muhtarlarımızı memnun eden beni de eder.”  sözü var. AK Partili belediye başkanları bu sözle birlikte sizlerin emrine Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından sunulmuştur. Dolayısıyla bizler, sizleri memnun etmek ile yükümlüyüz. Alınacak kararlarda sizinle birlikte hareket etmek,istişare toplantılarında muhtarlarımızı da söz vermek,boynumuzun borcudur…” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.