Bodrum Gündem

İYİ Parti Bodrum; “İttifakın Gereğini Yaparız…”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, özellikle İstanbul Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye çapında yaptıkları “Millet İttifakı” özellikle Muğla’da uzun ve zaman zaman da sancılı bir şekilde sürmüştü. Bu görüşmeler sonunda İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkartamayarak, CHP’nin adayı Osman Gürün’ü destekleme kararı alırken, ilçelerde ise CHP ve İYİ parti kendi adayları ile seçimlere girmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Bu süreçte CHP ve İYİ Parti tabanında yoğun tartışmalar yaşanmasına karşın, Genel Merkezler tarafından alınan bu karar uygulamaya sokuldu. Muğla’nın altı ilçesinde ortak Belediye Başkan adayı ile seçime girilirken kalan yedi ilçede ise CHP ve İYİ Parti kendi adayları ile seçim çalışmalarına devam ediyorlar. Muğla siyasetinin en kritik ve en çok seçmenine sahip olan Bodrum’da da CHP ve İYİ Parti iddialı bir şekilde kendi adayları ile seçim sürecini sürdürmekteler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, Bodrum’da gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığını da ziyaret etti. Böylelikle uzun zamandır merakla beklenen buluşma da gerçekleşmiş oldu.

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İYİ Parti Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi adayları, Millet İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan’ı kapıda karşıladılar.

İYİ Parti ile Altı İlçede Ortak Aday Çıkardık…

İYİ parti İlçe Yönetimi tarafından Osman Gürün’e çiçek takdim edildikten sonra ilk söz ü alan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, ayrıca da başarılar dileriz. CHP ile İYİ Parti arasında Genel Seçimlerde kurulan Millet ittifakı yerel seçimde de devam ettiriyoruz. Ama Muğla’da bir kısım ilçemizde rekabet, bir kısmında ise işbirliği içindeyiz. Biz bu ittifakın seçimlerden sonra da devam edeceğini düşünüyoruz. Bizim ortak paydalarımız Cumhuriyet ve Atatürk. Parlamenter sistemi yeniden geri getirmek istiyoruz. Biz CHP olarak üzerimize düşen görevimizi yapıyoruz. İYİ Parti’den de bu konuda daha hassas davranırsa, daha iyi olur düşüncesindeyim…” dedi.

Mehmet Tosun; “Osman Başkanım Millet İttifakı’nın Muğla Büyükşehir adayıdır…”

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ise işbirliğinde gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade ederek “Ben genel merkezde de yöneticilik yapan bir arkadaşınızım. Bu ittifaka her iki genel başkan ve biz önem veriyoruz. Genel Merkezler düzeyinde yapılan bu çalışmada bizlerde gereğini yapacağız. Bu konuda en ufak bir endişeniz olmasın. Muğla’daki ittifak görüşmeleri çerçevesinde hoş olmayan durumlar yaşadık. Talihsiz açıklamalar oldu. Bu bizden kaynaklı değil, CHP örgütlerinden kaynaklı sıkıntılarımız olmuştur. Biz sizlerden olaylara daha çok müdahale etmenizi isterdik ama onları geride bıraktık. Osman Başkanım Millet İttifakı’nın Muğla Büyükşehir adayıdır. Biz oraya odaklanacağız, burada da yarışıyoruz. Bodrum zaten barışa, demokrasiye, özgürlüğe önem veren bir kent. Burada da hak eden kazansın, iyi olan kazansın düşüncesi içerisindeyiz. Ben her yerde de söylüyorum, sayın başkanımızı seviyoruz. Her şeyden önce bizim büyüğümüz. 20 yıldan bu yana da Muğla siyasetinde başta il belediyesinde görev yaptığına göre Muğlalıların bir bildiği var tekrar seçiyorlar. Biz o hassasiyette elimizden geleni yapacağız. Seçim süreci nazik bir süreç. Sokaktan duyduklarımıza göre değil, konuştuklarımıza göre yürüyeceğiz. Sokakta duyduklarımıza bakarsak her iki partiyle ilgili de bir sürü dedikodu üretirler. Başka problemler de üretirler ama biz burada zaten CHP’li arkadaşlarımızla günde üç sefer karşılaşıyoruz. Buranın dokusuna uygun şekilde süreci yürüteceğiz. Ondan sonra da hep birlikte çalışmaya başlayacağız…” diye konuştu.
Bodrum İlçe Örgütü Daha Sorumlu Davranmalı…
Tosun, “Biz Osman başkanımızın ittifak konusunda hassas davrandığını biliyoruz, ama partide görev yapan arkadaşlarımızın daha sorumlu davranmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ama o dönemi geride bıraktık. Önümüze bakıyoruz…” dedi.

Gürün: Bu referandum gibi bir şey, sadece Belediye Başkanlığı seçimi değil…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Dr. Osman Gürün İYİ Parti İlçe Başkanlığına teşekkür ederek, “Mehmet Başkanım, ben seçildikten sonra belediyeye gelerek beni kutladı. ‘Bana düşen ne varsa yapmaya hazırım’ dedi. Bunu hiç unutmuyorum ve çoğu arkadaşa tekrarlamışımdır. Bu çok özel, Muğla’ya ve bize yakışır bir davranış şekliydi. O zamandan beri de Mehmet Tosun kardeşime bakışım farklıydı. Nitekim burada bir adaylık söz konusu oldu. O sürecin içinde eksiler ve artılar oldu. Biz iki genel başkanımızın çok yüksek iradesiyle ve çok doğru olduğuna inandığımız bir işbirliği ile ülke adına, Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerinin geleceği adına karar verdik. Türkiye’nin farklı yerlerinde bu işbirliğinin örneklerini gösterdiler. Muğla’da büyükşehirle ilgili ortak bir karar verildi, ortak adayımız olsun, İYİ Parti Muğla’da aday çıkarmasın denildi. 6 ilçede işbirliği yapıldı. Meclis üyelerimiz de ortak olarak belirlendi. Geri kalan yedi ilçede herkes kendi adayını çıkardı. Buna da genel merkezlerimiz karar verdi. Başka yöntemler de söylendi. Ama bizim birlikteliğimiz ana ilkeler çerçevesinde devam ediyor. Bizim iyi niyetle ve birbirimize güvenerek bu yolda devam etmemiz lazım. Burada Ahmet’in ya da Mehmet’in seçilmesi değil ittifakın adayının seçilmesi önemli. Bu birlikteliği son günlerde daha belirgin hale getirip, değerlendirmekte yarar var. Muğlalılar ve Bodrumlular neye karar verir bilemeyiz ama bu birliktelik burada bitecek bir birliktelik değildir. Bir oy artık bir oy değil, bir oy çok daha fazla anlam kazanıyor. Bu referandum gibi bir şey, sadece Belediye Başkanlığı seçimi değil. Birbirimizin iyi niyetinden şüphe etmemiz ve onu da şüpheye sevk edecek hareketlerden uzak durmamız lazım. Bodrum teşkilatı olarak göstermiş olduğunuz hassasiyet için, bu süreçteki davranışlarınız için ve halka verdiğiniz uygun, düzgün mesajlar için teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun…” dedi.

Başkan Nevzat Kanber; “İYİ Parti İttifak’ın Gereğini Yapacaktır…”

İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber de “Geçenlerde Halil Karahan Başkanımla bir radyo programına katıldık ve şunu söyledim; İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için, CHP on beş milletvekilini İYİ Parti’ye verdi. Bu sayede seçime girdik ve buradan bir vefa borcumuz var. Genel Merkezimizin de ittifak konusunda aldığı karar bellidir. Bizlerde gereğini yapacağız. Bodrum’da bazen sıkıntılar olabiliyor rakip olmamızdan dolayı. Bu konuda çok dikkatli olunmasını diliyorum…” dedi.

İletişimi Açık Tutalım…

Başkan Osman Gürün bu sözler üzerine, “Herhangi bir rahatsızlık olduğunda mutlaka birbirimizle iletişim kuralım. İş büyümeden müdahale edelim…” dedi.

Mehmet Tosun da bu ziyaretin olacağını geç haber aldıklarını ve çalışmalarını yarıda keserek geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Sizi sevdiğimiz için, hem de yanlış anlamalara neden olmamak için çalışmalarımızı yarıda kestik geldik. Hatta şoför esnafının sizi burada protesto edeceği yönünde CHP İlçe Başkanından bir uyarı geldi. Biz İYİ Parti çatısı altında asla böyle bir olaya müsaade etmeyiz. Halen seçilmiş bir Belediye Başkanına ve Millet ittifakının ortak adayına yönelik hiçbir protestoya müsaade etmeyiz ve bu konuda taviz vermeyiz. Ne zaman isterseniz kapımız size sonuna kadar açıktır…”

Bir süre sohbet eden Osman Gürün ve Mehmet Tosun Bodrum çöp ve trafik sorunları konusunda sorduğumuz soruya da Osman Gürün “İçim yanıyor. Bu çöp sorunu çok daha öncesinde çözülecekken, çözümsüzlüğe sürükleyenler Allahlarından bulsunlar…” dedi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret karşılıklı iyi niyet söylemleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.