Bodrum Gündem

Turizm Bakanı Ersoy “Böyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz…”

Turizm Bakanı Ersoy “Böyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz…”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gündoğan Çetili Burnunda devam eden BESA İnşaat’a ait projenin durdurulmasını Turizm Bakanı Mehmet Ersoy talep etmiş. Bakan Ersoy “Bugün de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Böyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Mühürleme işlemini yaptık. Bugün de savcılığımıza suç duyurularımızı yapıyoruz. Biz bakanlık olarak sıkı sıkıya takip edeceğiz.” dedi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde, mendirek yapmak amacıyla, izinsiz ilave inşaat ve dolgular olduğu gerekçesiyle Muğla Valiliği tarafından mühürlenen BESA İnşaat’ın Gündoğan Çetili Burnunda devam eden projesi ile ilgili olarak sorulan soruyu oldukça sert ifadeler ile yanıtladı.

Bakan Ersoy, artık Türkiye’de herkesin yasalara uygun yatırım ve yasalara uygun inşaat yapması gerektiğini ifade ederek; “Durum bize ulaştı. Ben de Pazar günü Sayın Valimizle görüştüm ve hızlı bir şekilde durdurulmasını talep ettim. Zaten Pazartesi günü Sayın Valim de mühürleme işlemini yaptı. Maalesef seçim öncesi böyle fırsatçılar oluyor. Kapadokya’da da aynısı yaşanmıştı biliyorsunuz. Burada da yaşandı. Sonunda da olayların nereye gittiğini hep beraber gördük. Böyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Mühürleme işlemini yaptık. Bugün de savcılığımıza suç duyurularımızı yapıyoruz. Biz bakanlık olarak sıkı sıkıya takip edeceğiz. Artık Türkiye’de herkesin yasalara uygun yatırım yapması lazım, yasalara uygun inşaat yapması lazım. Biz sıkı sıkıya takipçisiyiz. Gelen her talebi de kontrol edip değerlendirerek sonuçlandıracağız…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.