Bodrum Gündem

“Seçilen Meclis Üyelerini Sorgulayacak Bir Örgüt Var…”

BESİAD Başkanı Engin Kaplan, dernek üyesi olarak meclise seçilen üyelerin çok çalışması gerektiğini belirtirken “Seçilen Meclis Üyelerini Sorgulayacak Bir Örgüt Var” söylemi ile bundan sonraki sürecin takipçisi olacaklarını aktardı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD’ın Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde gerçekleştirdiği kahvaltıda Bodrum Belediyesine meclis üyesi seçilen dernek üyelerine diğer meclis üyelerinden farklı olarak çok daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti.

“Kendilerini Gerektiğinde Sorgulayan Bir Örgüt Var…”

BESİAD meclis üyelerinin ağırlanmasının diğer meclis üyelerinden bir farkları olduğu anlamının çıkarılmaması gerektiğine değinen BESİAD Başkanı Engin Kaplan “Farkları farsa da o da şu olacaktır; onların yükü ve sorumlulukları biraz daha ağır. Kendilerini takip eden, talep eden, kendilerini gerektiğinde sorgulayan bir örgüt var. Bu sorumluluğu alarak yola çıktılar. Kendilerine güç kuvvet diliyorum. Bu günü bizimle paylaştığınız için de çok teşekkür ediyorum.”  Derken konuşmasında Dibeklihan’ın kurucusu Cenap Tezer’i yad ederek “Hem ülkemize hem de bizim gibi cahil garibanlara değer katmış çok kıymetli bir ağabeyimizdir. Uluç Tezer kardeşimize de bizi burada ağırladığı için teşekkür ediyorum. Dibeklihan’ın daha efektif değerlendirilmesi konusunda bir şeyler  yapmalıyız. Burası bir sanat köyü. Bodrum’u kalkındıracaksak, kültürümüzle, sanatımızla, tarihimizle, müzelerimizle, edebiyatımızla, Neyzen’imizle, Halikarnas Balıkçımızla, Zeki Müren’imizle yükseltmeliyiz. Burası bu doğrultuda hizmet edecek hazır bir mekandır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Bodrum Belediye Meclisine seçilen dernek üyeleri sırasıyla kısa birere konuşma yaptılar. Konuşmaların satış başları şöyle:

“Seçimlerin Kalitesinin Mimarı BESİAD’dır…”

Atilla Serttaş “BESİAD’ın uzun yıllardan beri üyesiyim. Yönetim de görev aldım. Çoğunluğun değil de niteliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz biz BESİAD’da. Nitelik her şeyden önemli, gördüğünüz gibi üçte biri Bodrum yönetiminde söz sahibi oldu. Mesele yönetimde bir yerlere girmek değil, katkı sağlayacak bir kadronun olduğu, işini doğru yapan, taklitlerle uğraşmayan orijinal iş sahipleri olan BESİAD üyeleri eminim ki gelecek güzel günlerde Bodrum’a çok katkı sağlayacak. Destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bugün Bodrum’da kaliteli bir seçim dönemi geçirildi ise bunun da en büyük mimarlarından biri BESİAD’dır. Biz yıllar önce BESİAD’ın bir çok üyesi ile çok sağlam bağlar kurduk. Sadece seçilenler değil, orada oy kullanmaya giden pek çok kişi de bizlerin arkadaşıdır. Bu kaliteyi de BESİAD sayesinde kurduk. İleri de de inşallah bu kaliteyi koruruz” dedi.

“Başarabilirsem hiçbir zaman siyasetçi olmayacağım…”

Uğur İlhami Özden “Güzel bir seçim süreci yaşadığımızın göstergesi ki bugün burada yan yana durabiliyoruz. Başarabilirsem hiçbir zaman siyasetçi olmayacağım. BESİAD bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz bir yer. Çocuklarımız burada doğdu, burada büyüyecekler. Bizler de hayatımızın kalanını burada geçireceğiz. Yaşadığımız bu yerde para kazandık, işletmelerimizi büyüttük, marka yaptık. Daha fazla katkı koymak adına belediyede görev almak için seçimlere girdik ve muvaffak olduk. Bundan sonra çalışma zamanı. Şimdi söyleyecek fazla bir şey yok. Beş sene sonra çok şeyler yapmış olarak inşallah karşınıza gelmiş olurum.”

“BESİAD Bir Okul…”

Kemal Özyurt “BESİAD’lı olmak çok önemli. BESİAD bence bir okul. Sivil Toplum örgütünün ne kadar kuvvetli ve önemli bir yer olduğunu Bodrum’a bu kadar meclis üyesi çıkartmakla kanıtlamış olduk. Böyle güzel örgütlerin Bodrum’a her zaman değer katacaklarını söylemek isterim. Ben iş insanıyım, siyaset yapmayı çok bilmem. O nedenle Bodrum’un ekonomisine, siyasi yaşamına katkı sağlaması çok önemlidir.”

“Derneklerin Bir Misyonunun Olması Lazım…”

Mehmet Onur Şahbaz “7 kişi bir araya gelince zaten bir dernek kurabiliyor. Dernek kurmak değil ama derneklerin bir misyonunun olması lazım. Geçtiğimiz dönem BESİAD’ın yönetiminde de bulunmuştum. İdeali, misyonu olan bir dernek. Toplumu yönetmek üzere aday olmuş ve bunda da başarılı olacağımızı kamu oyuna ispat edeceğiz hep beraber. Seçim süreci geride kaldı. Bütün adaylar hemen hemen aynı vaatlerde bulundu, dolaysı ile amaç ortak. Bodrum sevgimiz. Ben kendimi İYİ Partinin 8 üyesinden biri olarak görmüyorum. Bodrum’un 31 meclis üyesinden biri olarak görüyorum. Biz talip olduk, onlar da bizi görevlendirdi. İlk meclis toplantısında da söylemiştim. Ben seçilen  CHP’li başkan ve meclis üyelerine başarılar diliyorum. Bu centilmence bir dilek değil, onlar başarılı olsun ki Bodrum sorunlarından kurtulsun. Biz onların başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu yarışta siyaset bizi oraya taşır ama görev aldıktan sonra hizmetin siyaseti olmaz. Amaç ortaktır, Bodrum’a hizmet için bir araya geldik.”

“170 Bin Kişinin Vicdanıyız…”

Mustafa Cortoğlu “Doğduğumuz yeri seçemiyoruz belki ama yaşadığımızı yeri seçebiliyoruz. 170 bin kişi yaşıyor Bodrum’da ve biz meclis üyeleri olarak onların vicdanıyız. Sivil Toplum örgütleri de bizim siyasete gelmeden önce yetişme yerlerimiz. Ben Bitez’de de sivil toplum örgütlerinde çalıştım. Adaletli, eşitlikçi,, hakkaniyetli, başkanımızın vizyonu ve meclis üyelerimizin genç ve dinamik yapısıyla Bodrum’a, sokağına ve gelişimine katkıda bulunacağız.”

“Dernekler Ekonomiye Katkı Koymalı…”

Erkan Özşeker “Doğduğum da doyduğum da yer burası. Ahmet başkanımızın söylediği gibi biz de kollarımızı sıvayıp da geldik. Sevdamız, amacımız Bodrum. Bu amaç doğrultusunda da gerekli tüm sorumlulukları üzerimize alarak daha iyi ve yaşanabilir bir Bodrum için çalışacağız. Sivil Toplum kuruluşları çok önemli, Derneklerin sadece kurulması değil, ekonomiye katkı da vermesi çok önemli.”

“Heredot Ve Cevat Şakir’in Ağırlığını Omuzlarımızda Hissetmemiz Lazım…”

Cafer Doğan “Türkiye’nin en değerli yerinde yaşıyoruz. Hakikaten hakkını vermemiz lazım. Kent çok kıymetli, burada ne yapsak anında ülkede duyuluyor. Bir Heredot, Cevat Şakir’in ağırlığını omuzlarımızda hissetmemiz lazım. Ona göre kente katkı koymak gerek diye düşünüyorum.”

“Bodrum’a Özlenen Kültür Şehri Kimliği Ve Markasını Tekrar Kazandıracağız…”

Uluç Tezer “Sizleri bugün Dibeklihan’da ağırlamak bizler için büyük keyif. Aynı zamanda Engin Başkana beni bu aileye dahil ettiği için teşekkür ediyorum. Babamın vefatı dolayısı ile maalesef seçim sürecindeki buluşmalara katılamadım. Bundan sonra daha aktif şekilde hem buluşmalara hem de projelere dahil olmak istiyorum.   Mecliste Kültür Sanat ve Sosyal İşler Komisyonundayım. Bodrum’un özlenen kültür şehri kimliği ve markasını tekrar kazanmasını sağlayacağımıza inanıyorum. “Konuşmaların ardından BESİAD’a yeni üye olan Nisan Yıldız, Süheyla Kiraz, Hakan Özgün, Ahmet Gündüz, Erkan Özşeker, Osman Şenol ve Uluç Tezer’e   Bodrum Sağlık Vakfı’nın atölyelerinde hazırlanan el ürünü onurluklar verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.