Bodrum Gündem

Gümbet Asarlık’ta 5 Yıldızlı Tesis İçin Kumsala Havuz Yapılıyor… ÖZEL HABER 

Göreve geleli 26 gün olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın kaçak yapılaşmaya karşı başlattığı mücadele tüm kamuoyunca bilinirken Gümbet Asarlık’ta sahile yapılan havuz ve tamamlandığında oldukça büyük bir alanı kaplayacak olan iskele ile ilgili ne yapacağı merak konusu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un kıyılarının, dağlarının, tepelerinin kaçak ve izinsiz yapılarla talan ve tahrip edilmesine karşı kararlı bir mücadele başlatan Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yetkililerin Gümbet Asarlık’ta sahile 10 metre uzaklıkta kumsala yapılan yüzme havuzu ve devamında yine tamamlandığında oldukça büyük bir alanı kaplayacak olan iskele ile ilgili ne yapacağı merak konusu.

Beş yıldızlı olan butik otelin 2017 yılından sonra yapımına başladığı iddia edilen havuz ve iskelenin yapım çalışmaları devam ederken, halka açık olması gereken sahilin kıyı kenar çizgisinin de hiçe sayıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Beş yıldızlı otelin kurumsal web sitesinde yer alan tanıtım fotoğrafında iskelenin bittikten sonra alacağı son haline de yer verilmiş.

Meslek prensibimiz gereği Gazetemize gelen ihbarlar neticesinde söz konusu yapılaşma hakkında otel yetkililerini aradığımızı ve iletişim bilgilerimizi vererek konu ile ilgili kendilerinin de görüşlerine yer vermek istediğimizi belirtmek isteriz. Kamuoyunun haber alma özgürlüğüne istinaden İlgili kişilerin yazılı veya sözlü yapacakları açıklamalara da bodrumgundem.com da tarafsız olarak yer vereceğiz.

Fotoğraf Galerisinde ilgili alanın eski ve yeni durumuna ilişkin görseller de yer almaktadır.

Not; haberimizin yayınlanmasının ardından Proje sahibi firma tarafından tarafımıza gönderilen açıklamada, “Yapılan tüm çalışmaların yasal mevzuat çerçevesinde izin başvuruları yapılmıştır, ilgili izin süreçleri devam etmektedir” görüşlerine yer verildi.

Yorumlar

  1. Mim.yavuz gürek dedi ki:

    Ülkenin dört bucağında kaçak yapılara cesaret veren İMAR BARIŞI olduğunu hepimiz biliyoruz.
    Hisseli yapı ve kat mülkiyetli yapılarda bu barışdan öte barışsızlık ve kaos yaratacağı kesindir.
    Gelecek kuşaklara istemiyerek birakacagımız en büyük kötü mirastır.

  2. Yavuz gürek dedi ki:

    Yalaközü sınırları içinde Altın ova Hersek bölgesinde yani Körfez köprüsü devamında.
    Kıyı kenar çizgisi 300 mt cıvarında doldurularak tersaneler yapılmıştır. Kıyı kenarı çizgisi olmayan bir kıyıdan 100mt tapu iptalleri yapılıyor.
    Bodrum kıyılarında Ülke genelinde uygulanmayan kıyı kenarın özellikleri nedir.
    Lütfen yetkililerden farklı uygulamanın nedenleri bekliyor vede merak ediyoruz.