Bodrum Gündem

Sadun Boro Bir Avuç Seveni Tarafından Mezarı Başında Anıldı…

Sadun Boro Bir Avuç Seveni Tarafından Mezarı Başında Anıldı…

Kısmet adlı teknesiyle dünyayı dolaşan ilk Türk ünvanına sahip Sarun Boro, ölümünün dördüncü yılında sevenleri tarafından Karacasöğüt’te bulunan mezarı başında anıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2015 yılında 85 yaşında vefat eden ünlü Türk denizci Sadun Boro için içlerinde Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanlığını yapan gazeteci Can Pullak’ın da bulunduğu bir avuç dostu tarafından mezarı başında dualar okundu.

5 Haziran 2015 yılında  vefat eden Sadun Boro için gazeteci Can Pulak şunları dile getirdi “Bugün büyük denizcimiz, sivil amiralimiz, insanımızı ve gençlerimizi denizle tanıştıran, onlara deniz ve doğa sevgisini aşılayan,1966’lı yıllarda sadece tek pusulaya sahip Kısmet teknesiyle dünyayı dolaşan ilk Türk sıfatını kazanan sevgili Sadun Boro ağabeyimizin ölüm yıl dönümü.
Bir avuç seveni Karacasöğüt köy mezarlığındaki kabrini ziyaret ettik. Ona dualar ettik, Fatihalar okuduk. .Gözlerimiz onu sevenleri aramadı değil. Geçmişin o muazzam kalabalığı, sevgi çemberi yoktu ama, inanıyorum ki hepsi bulundukları yerden dualarını büyüğümüzden esirgemediler. Gökova çok hüzünlüydü, Sadun ağabeyin matemini tutuyordu sanki. Dün geceyi Kisebükü’ndeki heykelinin dibinde geçirdik. Burada henüz bir yapılaşma görmedik. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bodrumlu denizciler hiç değilse bugün Kisebükü’nü ziyaret edip, Sadun ağabeyin heykelinin dibinde bir Fatiha okurlarsa iyi olur. Yine Karacasöğüt civarındaki tekneler, köy mezarlığındaki Sadun ağabeyimizin kabrini ziyaret ederlerse, onu yalnız bırakmamış olurlar.
Sadun ağabeyler kolay yetişmiyor.  Ömrünü Türk denizciliğine ve çevre korumaya adayan Sadun Boro büyüğümüze Allah’tan rahmetler diliyor, cennet mekanında huzurla ve ışıklar içinde uyumasını temenni ediyoruz.
Seni unutmayacağız sevgili büyüğümüz, değerli ağabeyimiz..
Caretta’lar adına denize çiçeğini attık ve seni ne kadar özlediğimizi bir kere daha fark ettik.” Dedi.

Ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro için Marmaris Milli Parkı’ndaki seyir tepesinde çevreciler tarafından bir anıt yaptırılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.