Bodrum Gündem

Denizde Unutulan Balık Ağları Caretta Carettayı Öldürüyordu…

Turgutreis’te balık ağlarına takıldığı için karaya vuran caretta caretta hayvan severler tarafından kurtarıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un Turgutreis Mahallesindeki bir restoran işletmecisi tarafından bacaklarına denizde unutulan balık ağlarının takıldığı nesli koruma altında bulunan caretta caretta cins kaplumbağa kurtarılarak tekrar denize döndürüldü.

İşletme Sahibi Volkan İlgüz tarafından gece saat iki civarında fark edilen caretta caretta cins kaplumbağa çevrede bulunan hayvan severlerin de yardımı ile ayaklarına takılan balıkçı ağları temizlenerek denize tekrar geri döndürüldü.

Konu ile ilgili konuşan işletme sahibi Volkan İlgüz şunları söyledi “ Gece işletmeciliğini yaptığım Sunset Restotanın kıyısına caretta caretta cinsi kampulmbağa vurdu. Oldukça da büyüktü. Biz denize bıraktıkça o kendini tekrar karaya vurdu. İki saati aşkın bir süre uğraştık. Tüm yetkili birimlere ulaşmaya çalıştım ancak sadece zabıta biriminden yardıma geldiler. Onların da yardımıyla zorla denize geri gönderdik ve hızla uzaklaştı. İlk karaya vurduğunda yaralı olup olmadığını kontrol ettiğimizde sadece bacaklarında balık ağları olduğunu gördük. Herhangi bir yerinde yara izine rastlamadık.  Denizlerimize gerekli önzeni göstermediğimiz için ne yaık ki en büyük zararı da denizi yuvası bilen canlılar yaşamak zorunda kalıyor. Deniz sadece biz insanlara ait değil, orası her türlü canlıya ev sahipliği yapıyor. Denizleri umarsızca kirletenler bir an önce bunu fark etmeliler” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.