Bodrum Gündem

Bodrum, LGBT Ve Magandalık… / Feridun Büyükyıldız Bodrum Gündem Yazıları

Bodrum, LGBT Ve Magandalık… / Feridun Büyükyıldız Bodrum Gündem Yazıları

 

Farklıyı, “öteki” yi kabullenmek demokratik olgunluktur.

Farklı, ya da “öteki” nin özgürlük alanlarına tecavüz başladığında toplum olarak savunulması ve korunması gereken nokta başlar.

Cinsel tercihleri, yaşam biçimleri, dış görünüşlerinden dolayı bu ülkenin herhangi bir vatandaşı aşağılanıyor, iş bulamıyor, cezalandırılıyor ise toplumların vicdanları ve adalet anlayışları “öteki” nin yanında olmak zorundadır.

Cinsel tercihlerinden ötürü baskı ve saldırıya maruz kalan, yok sayılan her bireyin yanında olmak, özgürlüklerini savunmak, demokratik toplumların almazsa olmazıdır.

Ülke geleceğine dair fikirlerin savunulduğu siyasi ortamlarda, düşüncelerini ortaya koyan LGBT bireyleri ayakta alkışladığımız, birlikte slogan attığımız zamanlar oldu. Aynı düşünce ile, aynı saflarda, aynı yöne doğru bakmamızı onların farklılığı asla engellemedi.

Onların onuru, cinsel tercihine dayandırdığı (Gay Pride) eşcinsel onuru değil,  düşünceleri ve yaşama karşı duruşları idi.

Onlar; “ Beni önce belden aşağı değerlendir, cinsel tercihimi onur say asla benim eşcinsel olduğumu unutma, ona göre davran” demediler.

“Benim önce beynime, düşüncelerime, hayata kattıklarıma bak. Cinsel tercihlerimi bana bırak” dediler.

Cinsel tercihinin durumunu “onur” sayan LGBT bireylerin çelişkisi, “onur” kelimesini de yanlış yere, belden aşağı bir noktaya yerleştirmeleri ile başlar.

Demokrat aydının çelişkisi ise bu işin neresinden tutacağını tam kestirememesindedir.

Ya baş tacı yapıp omuzlarına almakta, cinselliğini yaşama şeklini çılgınca alkışlamakta, alkışlatmakta, ya da ne söyleyeceğini bilememektedir.

Cinsel tercihine saygı duymak ile tebrik etmeye cinsel aktivitesinden başlatmak, gurur vesile saymak, ayrı şeylerdir.

Ne heteroseksüel olmak ne de eşcinsel olmak marifet değildir ki iltifata tabi olsun.

Eşcinsel, gururu belden aşağı bir noktada aramamalı, kendi cinsel tercihini alkışlatma çabasından vaz geçmelidir. Normal bir birey algısı içinde yaşamak isteyen birey, önce kendinde cinsel kimlik algısını normalleştirmelidir.

Eşcinsel bireyleri yok saymak, yok etmek için elinden geleni yapmak ne kadar maganda bir tavır ise aydın, enteletüel olmak adına cinsel yaşam teşrifatçılığı (yer göstericiliği) yapmak, her yerde cinsel tercihini dayatmak, etrafı rahatsız edecek ölçüde cinsel tercihini haykıra haykıra dolaşmakta aynı oranda magandalıktır.

Magandanın cinsiyeti yoktur.

Maganda, bazen bir eşcinsele “haddini” bildirmeye çalışan mahallenin namus bekçisi olarak karşınıza çıkar, bazen de bulunduğu ortamı rahatsız edecek ölçüde cinsel tercihini ön plana çıkaran gay topluluğu olarak ortaya çıkar.

Hayat, kendi yolunu bulabilme mücadelesidir.

Cinsel tercih özgürlüğünü magandaca sağa sola saçan LGBT birey de, aydın olmayı cinsel tercih teşrifatçılığı noktasına taşıyan aydın da kendi yolunu bulacaktır.

“Gay Pride” Gay Onuru haftasında Bodrum manzaraları bunları hatırlatırken, düşüncelerini siyasi kürsülerden, miting alanlarından haykıran, onurunu sadece ve sadece beyni ile aynı yere koyan, önce yaşam karşısındaki duruşu ile hayran bırakan LGBT’li dostlarıma ve onlarla omuz omuza mücadele eden aydınlara selam olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.