Bodrum Gündem

CHP’li Alban’dan Suçlamalara Belgeli Yanıt…

CHP’li Alban’dan Suçlamalara Belgeli Yanıt…

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, hakkında çıkan “kanser hastası olduğunu söyleyerek SGK’yı dolandırdığı” iddialarına belgeleriyle yanıt verdi. Alban, “Bana bu iftiraları atanlar, beni kendi partilerinin bakanlarıyla karıştırmasınlar. Atılan iftiraların hepsini çürüten belgeler elimizde mevcut” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP’li Alban, yapılan alçakça iftiraları yargı yoluna taşıdıklarını ifade ederek, sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davalarının açıldığını vurguladı. Daha önce de, iftira haberlerinin çıktığı Yeni Asır gazetesine, mahkeme tarafından tekzip yayınlama kararı verildiği söyleyen Alban, “Yargı, bu gazetenin yaptığı yalan haberlerin yalan olduğu kararını verdi. Fakat şu ana kadar bir tekzip yani düzeltme yazısı yazmadılar. Bunların tetikçiliği artık kanıtlanmıştır” dedi.

Kanser Olduğu Dönemdeki Raporları Dağıttı

Basın toplantısında, kolon kanserine yakalandığı 2005 yılına dair doktor raporlarını basınla paylaşan Alban, “2010 yılında karaciğere metastaz yapan hastalığım nedeniyle çok sıkıntılı günler yaşadık. Üç kere ameliyat oldum. Bunu ailem ve yol arkadaşlarım dışında kimse bilmez. Bunları anlatmaya zorlayanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Yapılan iftiralar yüzünden, SGK bürokratlarının ve Ege Üniversitesi’ndeki doktorların da zan altında kaldığını belirten Alban, bu kurumların da iftira atanlar hakkında gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini kaydetti.

SGK ile yazışmalarını basınla paylaşan Alban, SGK’nın kendi hatasını kabul ettiği resmi yazıyı da toplantıya gelenlere dağıttı.

Ayakkabı Kutusunu Gösterdi

Yanında getirdiği ayakkabı kutusunu basın emekçilerine gösteren Alban, “Sandılar ki biz onların bakanları gibi kamu bankalarını dolandırdık. Bizim ayakkabı kutularının içinden devletin parası çıkmaz. Bizim kutularda, emeğimizle yol yürüdüğümüz tozlu ayakkabılar çıkar” dedi.

Bayrama Kadar Süre Verdi

Basın toplantısında bir iddiayı da gündeme taşıyan Alban, tarım alanı olan bir arazinin pafta ve parsel numaralarını verdi. Bu arazide ekoturizm amaçlı plan değişikliğine gidildiğini öne süren Alban, konunun muhatabı olarak AKP İl Başkanı Kadem Mete’yi gösterdi.

CHP’li Alban, “Kendisine bayram sonuna kadar süre veriyorum. Bu arazide nasıl bir plan değişikliğine gidildiğini açıklasın. Yoksa ben açıklayacağım” diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.