Bodrum Gündem

Her yer KERBELA! Her yer AŞURE! 22 Eylül Pazar Günü Aşuraya Davet Var

Her yer KERBELA! Her yer AŞURE! 22 Eylül Pazar Günü Aşuraya Davet Var

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Muharrem ayı nedeni ile tüm Bodrum’da yaşayan herkesi 22 Eylül Pazar Günü Saat: 14:00’de Aşura ve Birlik Cem’inde buluşmaya davet ediyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Başkan Yardımcısı Ali Ekber Taşdelen “Bodrumda yaşayan Aleviler olarak, Şehadetinin 1380 yılında Hz. İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini ve nezdinde tüm şehitlerimizi şükran ve saygı ile anıyoruz…” diyerek Bodrum’da yaşayan herkesi, 22 Eylül Pazar Günü Saat: 14:00’de Aşure ve Birlik Cem’inde buluşmaya davet ediyor.

“Hz. İmam Hüseyin, Kerbela’da vermiş olduğu haklı mücadele ve mesajı…”

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Başkan Yardımcısı Ali Ekber Taşdelen yaptığı açıklamada; “Şüphesiz bu güne ağladığı, Hüseyin bendendir bende Hüseyin’denim Allah Hüseyin’i seveni sever dediği On Sekiz Bin Alemin Muhammed Mustafa ‘sına Selam olsun. Ben ceddimin ümmetini ıslah etmek ve ceddim Resul Allah’ın yolunu ihya etmek için kıyam ettim diyen şehitler serdarı Hz. İmam Hüseyin’e selam olsun. Selam olsun Ehlibeyt ve dostlarına. Hak yolunun hidayet ışığı Hz. İmam Hüseyin, Kerbela’da vermiş olduğu haklı mücadelesi ile bütün insanlığa sabrın, teslimiyetin, adanmışlığın, hakk ile batıl’ın, doğru ile yanlışın, mazlum ile zalimin, yiğitliğin ve gerçek İslam’ın evrensel değerleri ile onur hasiyet ve şerefli olmanın mesajını vermiştir…” dedi.

“Bin kere mazlum olsak ta bir kere zalim olmayacağız…”

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Başkan Yardımcısı Taşdelen Muharrem Ayı ve Kerbela ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Günümüzde doğruluğun, dürüstlüğün, mazlumluğun, fedakârlığın, hak ve adaletin, hakkaniyet gibi insani değerlerin sembolü olmuştur Hz. İmam Hüseyin. Daima iyiliklere ve güzelliklere vesile olarak, sevgiden ve hoşgörüden öndün vermeyerek her olguda bir birimizi anlamak için çaba göstermeliyiz ve bir birimizin Hüseyin’i olmalıyız. Bin kere mazlum olsak ta bir kere zalim olmayacağız. Ey Kevser’in sırrı hakikati 1380 yıldır yasını tutar sana gözyaşı dökeriz ya Hüseyin. İnsanlık var oldukça Hz. İmam Hüseyin var olacaktır.  Lanet olsun yezide! Davamız İnsanlık Davası, Yolumuz Hak Muhammed Ali yoludur!”

Her yer KERBELA! Her yer AŞURA!

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Bodrum Cem Evi Başkan Yardımcısı Taşdelen açıklamasının son bölümünde ise “Kadim bir geleneği yaşayan biz Aleviler, Yüce yaratıcının emri ve hazreti peygamberimizin buyruğu ve duasıyla Hz. İmam Ali’yi yol eyledik. Evrenin yaratılışına sebep olan Ehlibeyt sevgisi bizim gönül hazinemizdir. İnsanı yaşamın merkezine koyarız, aşk ile sağ elimizi gönül kebemize koyup daima iyiliklere ve güzelliklere vesile oluruz. Peygamber Ocağıyız, Cem evleri Kevser süresi ve Maide süresi 67.inci ayeti gereği Hak Muhammed Ali kapısıdır. Biz Hakka ve yâre sevdalıyız. Her yer KERBELA! Her yer AŞURA! Değerli Bodrum Halkı 15 Eylül Pazar Günü Saat: 14:00’de Aşura ve Birlik Cem’inde Sevgide Buluşalım. Bir olalım, İri Olalım, Diri olalım, daima iyilik ve güzelliklere vesile olup Hüseyin’i yaşayalım. Cenabı hak tuttuğumuz muharrem orucunu, çektiğiniz yassı matemi dergâhı izzetinde kabul ve makbul eylesin…” mesajını verdi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.