Bodrum Gündem

Ahilik Kültür Haftası Kutlanıyor…

Ahilik Kültür Haftası Kutlanıyor…

16 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı etkinliği Muğla İnsan Hakları Parkında düzenlenen törenle devam etti.

Bodrum Gündem Haber

Törene Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcısı Sayın Fethi Özdemir, Sayın Turgut Çelenkoğlu, Sayın Ayhan Yazgan, Muğla İl Emniyet Müdürü Sayın Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Sayın Caner Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer İlman, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Ahmet Bayramer, Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin Gümüş, MHP İl Başkanı Sayın Mehmet Korkmaz, Muğla İl Ticaret Müdürü Sayın Mehmet Demirtaş, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şükrü Ayyıldız,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa Ercan,  İl Müdürleri, Meslek Örgütlerinin Başkanları ve Temsilcileri, Muhtarlar, Çeşitli Daire Başkanları, çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlar ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Şükrü Ayyıldız, Ahilik geleneğini, yapısını ve tarih alanlarında çıkışlarından bugüne dek varlıklarını sürdüren çok az ustanın biri ve en köklüsü olan Türkler bilim, edebiyat, sanat, ekonomi, sosyal ve askeri alanlarda örnek eserler bırakmışlardır. Ahi, kardeş, dost, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik hem sosyal hem de kültürel yapılara ait bir terim olarak birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, yoksulu barındıran, kutsal çalışmayı bir ibadet sayan, din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkârların iş teşkilatı manası taşır. Ahlak ve sanatın konukseverliğin ve yardımseverliğin uyumlu bir bireyleri olarak bu birlik bugünkü esnaf ve sanatkârların oluşmasına sebep olmuştur. dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Dünya liderleri tarafından her şeyin mübah olduğu bir sistem topluma empoze ediliyor. Bu şekilde toplumsal yapı bozuluyor. Ülkeler kendi değerlerini hakim görüş olarak ortaya koyarsa dünya yeniden barışa kavuşacak. Bu değerler bizi daha çok huzura ve dayanışmaya götürecektir. Bu değerlerin hakim olmasını diliyorum” dedi.

Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şükrü Ayyıldız tarafından, 1987 yılından bu yana Demir Doğrama işletmecisi olarak Bodrum’da esnaflığını sürdüren Sayın Galip Çırakoğlu’na Yılın Ahisi ödülü takdim edilip Kaftan giydirildi. Yılın kalfası berber Burak Aydoğdu, yılın çırağı ise mobilya bölümünde okuyan Semih Soku oldu.

Ahilik Haftası programı ahilik pilavı, ayran ve keşkek ikramı, halk oyunları gösterisi, kan bağışı kampanyası ile devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.