Bodrum Gündem

Ahmet Aras İskelenin Fazlalıkları Yıkıyor, Lakin Tilkicik Koyunda Yıkımlar Durdu

Ahmet Aras İskelenin Fazlalıkları Yıkıyor, Lakin Tilkicik Koyunda Yıkımlar Durdu

Küdür Yarımadası Alacain mevkiinde yapımı sırasında büyük tepki çeken iskelenin, usulsüz olarak yapılan kısımlarında yıkım başladı. Diğer taraftan Tilkicik koyunda yapılan inşaatın yıkımı durmuş olsa da görüntü ve mimarisi ise içler acısı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yapımı sırasında büyük tepki çeken, Küdür Yarımadası’ndaki iskelenin usulsüz olarak yapılan kısımlarında yıkım başladı. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İmar ve Şehircilik Bakanı’nın kesin talimatları ile yıkılması gereken binalarda yıkımlar durmuş durumda.

Küdür Yarımadası Alacain mevkiinde, 2019 yılı başında yapılmaya başlanan Fenty adı verilen beach club işletmesi büyük tepki çekmişti. Beach club için bölgeye 2 iskele yapılmış, iskelelerden biri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde işletme sahibi tarafından kaldırılmıştı.

Kalan iskelenin ruhsatta izin verilenden daha büyük şekilde yapılmasından dolayı, yıkım kararı çıktı. Kararı uygulamak için sabah saatlerinde Bodrum Belediyesi ekipleri 1 vinç ve 4 personelle Küdür Yarımadası’na gitti. Belediye ekipleri iskelenin bir kısmını yıktı. Daha sonra işletme yetkilisi, iskeleyi kendisinin yıkacağını söyleyerek yıkıma belediye ekiplerin gözetiminde çalışmalara devam etti.

İşletme yetkililerine yıkımın tamamlanması için bir hafta süre verildiği öğrenildi.

Yıkımı gerçekleşen beach kulübün birkaç yüz metre ötesinde sosyetenin de çok rağbet ettiği beach ise yıkılmayı bekliyor. Oldukça büyük iskelesi ile yapay kumlarla dizayn edilmiş kumsala sahip beachin kapısındaki “Dikkat köpek Var” yazısı da dikkat çekiyor.

Tilkicik Koyunda 5-6 katlı ve Bodrum mimari dokusuna uymayan bir şekilde beton blokların yükseldiği inşaatta yıkım başlamıştı. Ancak firmanın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığı için yıkımlar şimdilik durmuş durumda. Yıkımların durmasından sadece yurttaşlar ve çevreciler değil, her görüşten siyasi parti temsilcileri de rahatsız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.