Bodrum Gündem

Geleceğin Liderleri Bodrum’da Yetişiyor…

26-27 Ekim tarihlerinde Karia Rotary tarafından İSİS Otel’de RYLA etkinliği düzenlendi. 24 gencin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, katılımcı gençler liderlik üzerine eğitimler aldı.

Bodrum Gündem Haber / Özgür Devrim Bozoğlu

Dünya çapındaki pek çok Rotary kulübünü çok önemsediği ve gerçekleştirdiği RYLA ( Rotary Youth Leadership Awards) etkinliği 26-27 Ekim tarihlerinde 2440. Bölge Karia Rotary Kulübü tarfından Bodrum’da düzenlendi. 14-30 yaşları arasındaki gençlerin katılımı ile gerçekleşen etkinliğe farklı bölgelerden 24 genç katıldı. Katılımcılar eğitim süresi boyunca, iletişim ve problem çözme becerileri, bulunulan topluluklarda dinamik bir lider olabilmenin yolları, potansiyel ve motivasyon keşifleri üzerine eğitimler aldı. Düzenlenen etkinlik ile ilgi konuşan Karia Rotary Kulübü Başkanı Tülay Ersoy; “Her takımın bir lideri vardır ve liderlik öğrenilebilen bir yetenektir.  Lider olmak en zirvede olmak anlamına gelmez. Lider başkalarından aldığı bilgilerle bilgili olabildiğini, ancak sadece kendi aklı ile akıllı olabildiğini bilir. Bu nedenle çevresine danışır ancak son kararı hep kendisi verir. Lider sorunlara çözüm bulandır. Lider sonuç odaklıdır. Lider farklı bir bakış açısına sahiptir. Lider insanlara destek olur, onları geliştirir. Her biriniz birer lider adayısınız. Bu eğitimlerden çok dolu dolu ayrılacaksınız. Geç saatlere kadar çok yoğun programlar ve eğitimler sizleri bekliyor. En önemlisi de buradan aldığınız Liderlik eğitimi sayesinde, liderlik kavramı ile ilgili bilinciniz artmış olacak. Lider ile yönetici arasındaki farkları daha net ayırabileceksiniz. Kendinizi davranışsal açıdan daha detaylı olarak tanıyacaksınız. Var olan liderlik özelliklerinizle ilgili bilgi sahibi olacaksınız. Liderlikteki güçlü yönlerinizin farkına varmış olacaksınız. Kişileri ne şekilde motive ettiğinizi ve yönettiğinizi görmüş olacaksınız. Karar alma şekliniz ve iletişim tarzınızla ilgili bilgi sahibi olacaksınız. Takım çalışmasındaki rolünüzü görmüş olacaksınız. Zamanı ve stresi nasıl yönettiğinizin farkına varacaksınız ve hepiniz bir lider olarak evlerinize döneceksiniz.” şeklinde konuştu.

Etkinliğin birinci gününde katılımcı gençler sabah erken saatlerden itibaren bir liderin kişilik ve karakter özellikleri, iletişim becerileri, paradigma, potansiyelleri keşfetme üzerine eğitimler aldı. Eğitimlerin sonunda, Cebelitarık Boğazı, Manş Denizi, Japonya Tsugaru Boğazı ve ABD Catalina Boğazı’nı yüzerek geçen yüzücü ve su topçusu Emre Erdoğan’ın konuşmasına katıldı. Emre Erdoğan motivasyon, doğal yaşam, küresel ısınma, ekoloji ve spor üzerine tecrübelerini gençlere aktardı. Konuşmanın ardından soru cevap yöntemine geçen Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtladı.

Etkinliğin ikinci gününde takımlar halinde tasarım yarışmasına katılan gençler kısıtlı bir süre içerisinde kısıtlı kaynaklar ile belirlenen problemi çözmek için yarıştı. Gün içerisinde çeşitli testlere katılan gençler; iletişim, algı, karakter envanteri gibi konularda kendilerini ölçtü. Eğitimin sonunda hem çok değerli bilgiler aldıklarını hem de uzun sürecek iyi ilişkilerin temellerini attıklarını belirten geleceğin liderleri sertifika törenine katıldılar. Sertifika töreninde konuşan Karia Rotary Kulübü Başkanı Tülay Ersoy; Bizler yıllar sonra sizin isimlerinizi önemli mevkilerde gördüğümüzde yüzümüzde bir gülümseme belirecek. Bundan sonrası sizin başarınız olacak.” diyerek katılımcılara sertifikalarını dağıttı. Hem etkinliği düzenleyen kulüp üyeleri hem de katılımcılar programdan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.