Bodrum Gündem

Bizim Asker Gız Esma Çevik Şehit Oldu

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=y3EBpLo6C4M[/embedyt]

Bodrum’da da görev yapan Bomba imha uzmanı Astsubay Üstçavuş Esma Çevik, Şırnak’ta şehit oldu. 

Bodrum Gündem Haber

Şırnak’ın İdil kırsalında PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, 2 asker şehit olurken 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerimizden birisi daha önce Bodrum’da görev yapan Esma Çevik’in olduğu açıklandı. Bu haber üzerine Bodrum’da derin bir üzüntüye neden oldu.

Şırnak’daki olay öğle saatlerinde, İdil ile Midyat arasında bulunan Mağara köyü kırsalında meydana geldi. Güvenlik güçleri, arama- tarama faaliyeti sırasında, araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı fark etti. Askerler, güvenlik önlemi alıp, patlayıcıyı kontrollü imha etmeye çalışırken, yakın bölgede tuzaklı başka bir el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu 7 asker yaralandı, 2 asker şehit oldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı askerler, helikopterle alınıp, İdil Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Patlamada Esma Çevik ve Kemal Sayar şehit oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuyla ilgili yaptığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “Şırnak’ın İdil ilçesinde hain terör örgütü tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle, daha önce ilçemizde görev yapan J.Asb.Üçvş. Esma Çevik ile birlikte 2 askerimizin şehit olduğu 7 askerimizin de yaralandığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun…” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.