Bodrum Gündem

Türk-İş ve TÜİK’ten sonra İyi Parti de asgari ücret rakamını açıkladı; net 2650.50 Lira

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, “ 2020 Yılı için uygulanması gereken net asgari ücretin net 2650.50 lira olmasını istiyoruz”dedi

Emin Varol/ANKARA-Bodrum Gündem

Yaklaşık 6,5 milyon kişinin, aileleri ile birlikte 20 milyon insanı ilgilendiren, 2020 yılında uygulanacak asgari ücret rakamını belirlemek için toplantılar sürerken, İyi Parti, olması gereken asgari ücret rakamını açıkladı.

Asgari ücretin, 2020 yılı için Türk-İş 2578, Tüik ise 2331 lira olmasını istiyor.

İyi Parti ise Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun aracılığıyla yaptığı açıklamada, “asgari ücretin net 2650 lira (brüt 2850 Lira) olması gerektiğini” belirtti.

Ergun, “çalışanlarımızın alın terinin karşılığının 2650 TL’den daha yüksek olduğunu bilmekteyiz fakat önerimiz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar dikkate alınarak oluşturulmuştur” diye konuştu

2020 Yılı için uygulanacak asgari ücret miktarını belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonun çalışmalarını büyük bir dikkatle takip ettiklerini söyleyen Metin Ergun, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın 2009 yılından bu yana gelirleri reel olarak azalmış ve refah seviyeleri düşmüştür. Asgari ücret düzeyinde yaşanan reel kaybın boyutu oldukça vahimdir.

AK Parti iktidarının açıkladığı enflasyon rakamları sanaldır. Gerçek enflasyon çarşıda pazardadır. Asgari ücret artışı gerçek enflasyona göre yapılmalıdır.

Aynı zamanda asgari ücretli olarak çalışan vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyinde hayatlarına devam edebilmeleri için asgari ücretin kesinlikle vergiden muaf tutulması gerektiğini söylüyoruz.

Bilindiği gibi AK Parti iktidarı, gerçek rakamları açıklayan yöneticilerini görevden el çektirerek baskı altına aldığı TÜİK aracılığıyla enflasyon rakamları ile oynuyor.

Bu şekilde kamuoyuna istediği rakamları açıklamaya çalışıp ve gerçek enflasyonu gizlemeye çalışıyorlar. Şurası açıktır ki, özellikle bu dönemde, çalışanlara enflasyon karşısında yapılması gereken zamları düşük tutmak için böyle bir politika gütmektedir. Ama mızrak çuvala sığmıyor ve vatandaşlarımız hayat pahalılığını, dolayısıyla gerçek enflasyonu iliklerine kadar hissediyorlar.

Yapılmaya çalışılan şey aslında, krizin faturasının dar gelirliye ödettirilmesidir. Biz İYİ Parti olarak bu gayr-i ahlaki politikayı şiddetle kınıyoruz, kabul etmiyoruz…”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.