Bodrum Gündem

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler; Meslek Örgütümüzün Talepleri Ne Yazık ki Dikkate Alınmamıştır

 

Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan; “Sosyal mesafe ve temastan kaçınılması yönünde uyarıların yapıldığı bu süreçte, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin de taleplerinin dikkate alınması gerekmektedir…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Koronavirus (COVİD 19) salgını ile ilgili olarak dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önlemler alınmaya devam ediyor. Süreç içinde daha da sert tedbirler alınması da olasılıklar arasında.

Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan bu riskin başladığı ilk aylardan itibaren taleplerini hükümetin ilgili makamlarına aktarılmasına karşın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin taleplerinin yok sayıldığını ifade ederek, risk altında çalışan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin taleplerinin bir an önce dikkate alınmasının gerektiğini kaydetti.

Meslek Örgütümüzün Talepleri Ne Yazık ki Dikkate Alınmamıştır…

Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Koronavirus salgınına karşı alınan sosyal ve ekonomik tedbirler hakkında bir açıklama yapıldı. Alınan tedbirler çok önemli olmakla birlikte, meslek örgütümüzün talepleri ne yazık ki dikkate alınmamıştır. Beyan ve bildirimlerin bir sonucu olan vergi ve SGK ödemeleri uzatılmış ne varki bu beyan ve bildirimlerin kurumlara gönderilme süreleri aynen korunmuştur. Muhasebe ve müşavirlik hizmetini sunan kamu adına en önemli görevi yerine getiren biz meslek mensuplarından çalışmaya devam etmemiz istenmektedir…” dedi.

Hayal Kırıklığına Uğradık…

Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Biz her zaman ülkemize desteğe hazırız. Ancak; ödemesi ertelen bir verginin, beyan süresinin uzatılmamasının ülkemize bir faydası yoktur. Birçok kamu kurumlarında çalışanlar dahi “Lütfen dairemize gelmeyin…” tarzında paylaşımlar yapmaktadırlar. Bankalar da müşterilerini içeriye teker teker almaktadır. Hal böyle iken; en çok evrakla temas eden ve dolayısıyla bu virüsün hızla yayılmasına aracı olabilecek biz meslek mensuplarının sağlığı için hiç bir açıklama olmaması gerçekten bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu bağlamda; yetkililerin en kısa zamanda taleplerimiz için bir açıklama yapmasını temenni ediyor, tüm halkımıza sağlıklı günler diliyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.