Bodrum Gündem

Birbirimize derman ve birbirimizin Hızır’ı olalım

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın’da anlamlı mesaj; “Hiçbir şartta ve hiçbirimiz yalnız olmamalıyız ve yalnız değiliz. Birbirimize derman ve birbirimizin Hızır’ı olalım…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın Koronovirus salgını ile ilgili olarak bir dizi eylem planı hazırladıklarının bilgisini verdi. Acil eylem ve koordinasyon merkezi oluşturduklarını kaydeden Cem Yalçın, “Dernek olarak belediyemiz, mülki amirlik ve STK’lar ile işbirliği içinde olacağız…” dedi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın’ın kamuoyu ile paylaştığı mesajı şu şekilde;

“Değerli canlar merhaba!

Adına dünya dediğimiz yuvamızda insanlık olarak yeni bir illet ile karşı karşıyayız.

Bu illet tüm insanlığı tehdit etmektedir. Üstelik sadece beden sağlığımızı değil maneviyatımızı, sosyal ve ekonomik durumlarımızı da etkilemektedir. İnsanlık adeta bir sınav ile karşı karşıyadır. Bu zor günler birlikte aşılabilir. Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi; 72 milleti bir görerek dil din ırk cinsiyet ve farklılıkları gözetmeksizin aynı yuvada ve gemide olduğumuz bilinci ile el ele gönül gönüle bugünleri atlatmalıyız. Bu zor günlerin atlatılması ile ilgili Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği olarak bizler de bir dizi eylem planı hazırladık. Bunları sizlerle paylaşmak isteriz. Derneğimiz içerisinde acil eylem ve koordinasyon merkezi oluşturuyoruz. Dernek olarak belediyemiz, mülki amirlik ve STK’lar ile işbirliği içinde olacağız. Gönüllülerden oluşacak bir ekiple, hijyen şartlarına uyarak risk grubunda ve zor durumda olanlara erzak ulaştırmayı planlıyoruz. Kuracağımız iletişim ağıyla özellikle evinde yalnız olanlar başta olmak üzere moral destek vereceğiz. Çalışmalarımızı ve bilgilendirmeleri derneğimizin sosyal medya hesaplarından sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Hiçbir şartta ve hiçbirimiz yalnız olmamalıyız ve yalnız değiliz. Birbirimize derman ve birbirimizin hızırı olalım.

Hakk yardımcımız olsun!

Cümle erenler evliyalar bizlerle olsun!

Bir olalım, iri olalım, diri olalım!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.