Bodrum Gündem

7’den Yetmişe 23 Nisan Coşkusu…

Bodrum’da yaşayan 70 yaşındaki Fehime Cantürk ve 14  yaşındaki otizmli öğrenci Nisa Ece Anmaz 23 Nisan coşkusu ile herkese örnek oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi Nisa Ece Anmaz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberledi. Otizmli Nisa Ece Anmaz ezber yeteneğinin yanında birçok yeteneği olan bir öğrenci.

Otizmli Nisa Ece Anmaz, İstiklal Marşı’nın 10 Kıtasını Ezbere Okudu…

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberlemesinde otizmin bir engel olmadığını kanıtlayan Nisa Ece Anmaz’ın öğretmenleri Birol Uğur ve Beyhan Gürsel, Ece’nin İstiklal Marşını çok kısa bir sürede ezberlediğini ve bunun gibi birçok yeteneğinin olduğunu söylediler. Ayrıca okulda farklı yetenekleri ve özellikleri olan öğrencilerinin olduğunu önemli olanın sevgi ve yoğun bir eğitim ile bu engeli ortadan kaldırıp otizmli çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirildiğinde çok güzel başarılara imza atabileceklerini belirttiler. Birol Uğur ve Beyhan Gürsel öğrencilerini çok özlediklerini ve Nisa Ece Anmaz’ın bu videosunu okulun son günü kaydettiklerini söylediler.

63 Yıl Önce Okuyamadığı 23 Nisan Şiiri

70 yaşındaki Fehime Cantürk, ilkokul ikinci sınıfta iken hava muhalefeti nedeniyle 23 Nisan şenliklerinde okuyamadığı ve içinde ukde kalan şiirleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıl dönümü anısına okudu. Kızı Hülya Ünal’ın çekimini gerçekleştirdiği videoda iki şiir okuyan annesi Fehime Cantürk ile ilgili “Yıl 1957, annem ilkokul ikide idi. Öğretmenleri Helim Ağa’yı annem her andığında minnet duygularını iletir çünkü kız çocuklarını okula yollamayan ailelerin kapılarını tek tek çalarak onları okula toplarmış. Ne öğrendiysek ondan öğrendik der. Anneme 23 Nisan’da okumak üzere bu şiiri ödev vermiş ama o gün yağmur yağmış. Dereler taşmış ve Yağlıdere Nahiyesine gidememişler. Bu şiiri okuyamamak annemin içinde hep ukde kalmış. Annemin yıllardır içinde kalan bu ukdesini hayata geçirmek istedik. O heyecanı hala dipdiri. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.