Bodrum Gündem

Maskeleri Çıkarma Zamanı ! Nuran Yüksel Bodrum Gündem yazıları…

Zaman hızla akıyor. Dünya da olduğu gibi Türkiye’de yeni bir döneme hazırlık içinde. Peki bizler bu döneme ne kadar hazırız. Siyaset sahnesindeki siyasetçiler, karar vericiler bu çok önemli geçiş süreci için ne kadar yeterliler veya hazırlar. Bugün, solda veya sağda gerçekten samimi ve yeterince bilinçli siyasetçileri görebiliyor muyuz?

Günümüz siyasetinde hepimiz eskinin merkez sağ siyasetçilerini arar olduk. Meydan milliyetçi muhafazakar piyasa İslamcılarıyla dolu. Ve hepsi de güya Atatürkçü.

Evet! Corono virüsünden korunmak için dışarıda uzun bir süre daha maskeleri takmak zorunda olduğumuz görünüyor. Ancak bu pandemi sürecinde yaşadıklarımızdan sonra insanların özellikle siyasetçilerin önce yüzlerindeki maskeleri çıkarmaları insanlık sağlığı adına şart oldu. Yaşadığımız Virüslü günlerde gelecek güzel günler için önce yüzlerdeki maskeler indirilecek ki virüsten korunmak için kumaş maskeleri takalım. Kısaca diyeceğim şudur; iki ay boyunca iki tane maskeyi dağıtamayan bir iktidarın artık gerçek maskesinin indirilme zamanı gelmiştir.

Çağdaş uygarlık mücadelesi, dünya da olduğu gibi ülkemizde de her şeye rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Tarih hızla akıyor. Bu arada muhalefet yani Cumhur İttifakının karşısındaki tüm güçler unutmasınlar ki yaptıkları ya da yapmadıklarıyla kendi kaderlerini de yazıyorlar. Halkımız, sessiz çoğunluk tüm acılarına rağmen büyük bir sabırla olup bitenleri izliyor.

Muhalefetin parçası olanlar, geçmişte yapılan hataların sonunda bugünlere geldiğimizi asla unutmayalım. Yarınlar için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlamak ve görmek zorundayız. Genç kitleleri umutsuzluğa, mutsuzluğa itenlerin, beyinlerini yıkayanların yalnızca tarikatlar, yobazlar, satılmış anlayışlar olmadığını artık görmek zorundayız. İster sağda, ister solda, Türkiye’de ki siyasetin yalnızca koltuk savaşları üzerine kurulu olduğunun görülmesi, liyakat ve idealizmin öncelik alınarak gereğinin yapılması artık şart olmuştur.

Kurtuluşu ve Kuruluşu yaşayan Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyet’in kurumlarıyla nasıl oldu da, adım adım bugünlere gelindi. O nedenle sağlıklı ve aydınlık bir gelecek adına…

Sol yumrukları havaya kaldırarak, Nazım şiirleri okuyarak solcu vatanın ve memleketin bekası diyerek milliyetçi, sadece  ramazan ayında namaz kılıp, oruç tutarak Müslüman, Sosyal medyada Atatürk fotoğrafları paylaşarak Atatürkçü

Mesanger’de bayrak zinciri oluşturarak vatansever olunamayacağını görmek zamanı çoktan geldi de geçiyor.

Ülkemiz ve tüm insanlık pandemi ile beraber gerçekten bir yol ayrımına girdi. Siyaset kurumları, iktidarlar, uyguladıkları politikaları daha adil, daha çevreci, daha eşitlikçi yeniden kurgulamaya çalışmak zorundalar. Yoksa kontrolsüz ve plansız işleyecek bir şekilde eskiyi sürdürecek anlayışlarla sağlıklı bir gelecek de var olabilmek mümkün değildir.

O nedenle, pandemi günlerinde yola çıkmadan, önce yüzlerdeki maskeleri çıkaracak gerçek yüzleri görecek, ortak değerlerde buluşan insanlarla çoğalarak gereğini yapacak iradeye sahip olacağız. Sonra da virüsten korunmak için maskeleri takacağız…

Nuran Yüksel

31 Mayıs 2020 –Bodrum

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.