Bodrum Gündem

65 Yaş Üstü Tatile Nasıl Çıkacak? Seyahat İzin Belgesi Detayları Neler?

65 Yaş Üstü Tatile Nasıl Çıkacak? Seyahat İzin Belgesi Detayları Neler?

T.C.İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için ‘Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi’ sistemini devreye soktuğunu açıklamasının ardından 65 yaş üzeri yurttaşlar tatile nasıl çıkacaklarını ve seyahat izin belgelerinin nasıl alınacağını araştırmaya koyuldular…

Bodrum Gündem Haber

Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri kişiler seyahat izin belgelerini “Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı” üzerinden ya da E-Devlet sistemine giriş yaparak alabilecek.  İşte 65 yaş ve üstü tatil seyahat izin belgesi alma konusunda en çok sorulan soru ve yanıtları…

65 Yaş Üzeri Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat edebilecek. Genelgede, 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastalarının seyahat izin belgesine başvuramayacakları belirtildi.

Genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekilerin ‘Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi’ için sağlık kuruluşuna, valilik veya kaymakamlığa gitmesine gerek olmayacak. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için “Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı”ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Genelgede 65 yaş ve üzeri kişilerin kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecekleri belirtilerek, 65 yaş ve üzerindekilerin “Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi”ni otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecekleri ifade edildi.

65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesine Bir Kişi En Fazla Kaç Kişi İçin Başvuru Yapabilir?

65 yaş üstünde bulunan vatandaşlar, birinci derece yakını olmak şartı ile en fazla 6 kişi için başvuru yapabilecek. ‘Turizm amaçlı seyahat izin belgesi’ başvuruları e-devlet ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinde yapılacak.

65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesine Kimler Başvuramaz?

65 yaş üstünde bulunup da 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları turizm amaçlı seyahat izin belgesi başvurusu yapamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.