Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’a büyük haksızlık yapılıyor

    Denizi kaçak dolduranlara 70 bin para cezası yazıldı. Denizi doldurmaları kar kaldı. Bodrum’un deniz kıyılarını illegal doldurmak bu kadar ucuz mu?

    Bodrum Gündem olarak Paşatarlası’ndaki deniz gaspını gündeme getirerek kamuoyunun tepkisi sonucu Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü olaya müdahale ederek denizi dolduranlara para cezası kesmişti.

    Yaklaşık geçen 1,5 hafta içerisinde doldurulan deniz eski haline getirilmedi.

    Kısacası para cezası ile iş geçiştirildi. Yani yasa, kural tanımayanlara ödül verildi.

    -Peki doğaya verilen zarar ne oldu?

    Bodrum’un doğa dokusu niye bu kadar değersizleştiriliyor. Hani Bodrum’u çok seviyorduk. Hani hafta başlarken, Bodrum üzerine Bodrum’un güzelliği ve sevgisi üzerine mesajlar yayınlıyorduk. Karşılığı bu mu olacaktı? Bodrum’un değeri yazılan ceza tutarı 70 bin TL kadar mı?

    -Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar konuya el atmalı

    Bodrum’da kıyı şeridi Bodrum Kaymakamlığına ait olduğu için Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar’ı Paşatarlası’ndaki yasal olmayan deniz doldurma noktasına davet ediyor ve doldurularak bozulan sahil şeridinin en kısa zamanda eski haline getirilmesi için gerekeni yapmasını rica ediyorum.

    Çünkü bu yapılmadığı taktirde bu tip illegal doldurmalara bir davet çıkarılmış oluyor.

    Bodrum bir rant merkezi olduğu için özellikle kötü niyetli kişilerin denizi doldurma arzularını ancak hızlı tedbirler ile önlem alabiliriz.

    Onun için Sayın Bodrum Kaymakamız Bilgehan Bayar’ın ilgisini acilen bekliyoruz.

    -Peki Bodrum sahipsiz mi?

    Paşatarlası’ndaki bu yasal olmayan yoldan deniz doldurma akla bazı soruları da getirmedi değil;

    Bodrum’un merkezindeki Paşatarlası’nda deniz güpe gündüz dolduruluyor. Kimsenin haberi yok. Peki, Bodrum merkezinde bu yapılıyorsa Bodrum’un ıssız koylarında, yerleşim yerlerinde durum nedir?

    -Sosyal medya olmasa vay halimize

    Bu deniz doldurma olayında insanın aklına şu geliyor; demek ki eli kalem tutan duyarlı çevreciler, doğa düşkünü insanlar olmasa ve bunu yazıp sosyal medyada gündeme getirmese vay Bodrum’un ve Türkiye’nin haline.

    İşte bu açıdan yine sözün bittiği yerdeyiz. Artık sözün bittiği yer demeyen bir Türkiye diliyorum.

    İyi ki varsınız!

    Stockholm’den Bodrum aşığından Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Ahu dedi ki:

      Tandoğan bey merhabalar sizin bu kadın işletmecilere karşı olan çirkin saldırısınızi bir türlü anlayamıyoruz yurt dışında yaşayan bir insan olarak kadına daha fazla destek vermenizi beklerken siz sürekli kadınlara ciddi anlamda bu kadar saldırgan olmanız bence kendi cikarlariniz dogrultusunda gelişiyor. Simdi sürekli fotoğrafını çekip paylaştığınız mekanın işletmecisi olarak size açıklamada bulunayım biz denizi doldurmadık doğaya zarar verecek en küçük müdahalede bulunmadık, denizi kirletmedik, balıklara zarar vermedik gerekli yasal izinlerimiz dogrultusunda yapılmasına izin verilen kadarını yaptık. Sizin gibi doğa aşkı olan bir insan gibi sahile plastik olan hali serip halka ait olan bir yerde sedirler koymadık. Biz gelen herkese kapımızı açtık bizim sahiliimizde insanlardan şezlong parası talep etmedik isteyen gelip oturdu burası restoran önü birsey yiyip icmeyecekseniz kalkın demedik, biz kadınlar olarak hanımefendiiligimizi bozmadık. Simdi size soruyorum neden kadınlara karşı bu kadar saldırgansiniz neden sadece kadın işletmecilerin mekanlarına saldırıyorsunuz yazılarınızla neden kumbahcede olanları yazmiyorsunuz siz gazetecisiniz tarafsiz yazmak zorundasiniz kişisel çıkarlarınız için yazmayın lütfen