Bodrum Gündem

Bahçeşehir Kolejiden Covid-19 Bilinçlendirme Eğitimi

Bahçeşehir Kolejiden Covid-19 Bilinçlendirme Eğitimi

 

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği yaparak; 8.sınıf LGS kurs grubu öğrencilerinin farkındalık düzeylerini artırmak üzere Covid-19 pandemisi ve korunma yolları ile ilgili bir eğitim düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Funda Sevencan tarafından kampüs bahçesinde açık havada gerçekleştirilen eğitimi, 8.sınıf LGS kurs grubu öğrencileri ilgi ile izlediler. İnteraktif bir şekilde öğrencilerin katılımına da olanak sağlayan Sevencan’ın etkili sunumu ve paylaştığı veriler dikkate değerdi.

Sevencan sunumunda, hastalığın ortaya çıkma ve yayılma süreci, dünyadaki seyri, korunma yolları, kişisel hijyenin önemi, maske takmanın önemi ve doğru maske kullanımı, el yıkamanın önemi ve doğru el yıkama yöntemi, aşı çalışmaları vb birçok konuya yönelik bilimsel verilerden hareketle açıklamalara yer verdi. Öğrencilerin merak ettiklerini de sorabildikleri sunum oldukça faydalı oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır; ‘Pandemi bir süredir hayatımızın gerçeği. Bu durumu kabul ederek, kişisel olarak ve kurumlar olarak sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Açıkçası öğrencilerimiz genel olarak pek çok yetişkinden daha bilinçli davranışlar sergiliyor. Bu dönemde, kulaktan dolma çok fazla bilgi dolaşmakta ve doğru bilinen çok fazla yanlış bilgi yayılmakta. Öğrencilerimize her zaman bilimin yol gösterici olmasını çok önemsiyoruz. Sayın Funda Sevencan gerçekten çok etkileyici bir sunum yaptı ve öğrencilerimizin dilinden kendilerine hitap etti. İlginin sağlanması, içselleştirilmesi için çok önemlidir ve eminim gençlerimiz ailelerine ve çevrelerine de örnek olan davranışlarını bilimsel verilerle de sağlamlaştırmış oldular. Bu vesileyle Bodrum Toplum Sağlığı Birimi’ne ve kıymetli sunumu ile öğrencilerimize katkı sağlayan Sayın Funda Sevencan’a da teşekkür etmek isterim.’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.