Bodrum Gündem

Bodrum Markasını Korumak Zor

Bodrum Markasını Korumak Zor
23.05.2014
0
A+
A-

BODTO Başkanı Kocadon “Bodrum’un marka değerini korumak ve yükselmek için çalışıyoruz”

Bodrum Markasını Korumak Zor

cheap Viagra Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum’un marka kent olduğu belirterek “Marka kent olmak zor, korumak daha da zor” dedi. Kocadon bu nedenle çok yönlü çalışma yaptıklarını ve yapılanlara da destek olduklarını söyledi.

Bodrum Gündem Haber/16 Mayıs 2014 purchase Indocin

Bodrum Ticaret Odası’nın üç dönemdir başkanlığını yapan Mahmut Kocadon, gözde turizm kentinin marka olması için yoğun emek harcandığını ve bu markanın korunması için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. Kocadon bu konuda “Yerel yönetim, kamu yönetimi, halkımız, tüccarımız hem de odamız bilinçli b olup yakaladığımız marka değerini korumamız lazım.  Yereli yönetenler, Bodrum’u marka değeri olan bir turizm kenti olarak yönetmesi lazım, Aynı şey kamu yönetimi içinde geçerli. Buraya gelen yıllık yerli ve yabancı turist sayısı nüfusumuzun 10 kat fazlası oluyor. Halkımız ve tüccarımızda bu değeri bilerek gelen misafirlere hizmet etmesi lazım. Yıllardın Bodrum’un özgün değerleri var. Biz bunları toparlayıp koruyarak bu günlere geldik” buy Ventolin dedi.

Yerleşik nüfusu 140 bin dolayında olan Bodrum’un özgün değerlerinden öne çıkanlar  arasında 2 katlı beyaz evler olduğuna dikkat çeken Kocadon “1980’li yılarda Türkiye’nin başka yerlerinde  turizm başladığı zaman   genelde her tarafta iki katlı evler veya tesisler vardı.  Turizm yükselirken binalarda  yükseldi. Ama  Bodrum’da binamızı ve rengimizi koruduk” dedi.

bodrum_mandalina_gazozuMANDALİNA HAYAT BULDU…

Turizmin öne çıkmasıyla değer kaybeden ve bahçeleri azalan, aromasıyla ünlü Bodrum Mandalinası’nın yeniden hayat buluşunu anlatan Kocadon “Bizim bir markamızda Bodrum mandalinası. Hem bu değerimizi hem de  bahçelerin yeşilliğini korumak için narenciye birliği kurduk ve iyi sonuçlar aldık. Gazozunu, kolonyasını, lokumunu şimdide  GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) ile mandalina yağı projemiz var. Önümüzdeki hasat zamanını bekliyoruz. Parfüm ve gıda sektörüne güzel bir sunum yapacağız” dedi.

“İŞ YERİ FAZLALIĞI VAR”…

Türkiye’de ilk defa 2006 yılında işyeri envanterini yaptıklarını belirten Kocadon, çok çarpıcı sonuçların çıktığını ve bunu  Türkiye genelindeki yöneticiler ile kendi yerel yönetimlerine anlattıklarını söyledi. “Bodrum’un geleceği ve bekleyen tehlikeler nelerdir?” diye bir rapor da sunduklarını ifade eden Kocadon şunları söyledi:

“Bodrum’da en büyük tehlike işyeri fazlalığı. Bodrum’un marka  değerinin yüksek  olması ticaret yapacak kişilere davetiye çıkarıyor.  Ciddi bir işyeri fazlalığı var. Bunun mücadelesine  veriyoruz.  Artık her gelenin canı istediği gibi Bodrum’da işyeri açmaması lazım. Bunun kontrol altına alınması lazım. Yoksa yıllardır yukarıya tırmandırdığımız hizmet sektörümüzde duraklama olabilir. Yapılaşmaya ve iş yerine bir sınırlama getirmeliyiz ki rahatlayalım. Bu konuda da çalışmalarımız var. Yaptığımız araştırmaları, anketleri, çalışmaların sonucunu yetkili makamlara iletiyoruz”

besiad mandalinaya katki 7EĞİTİME VE SANATA, BODRUM’UN DEĞERLERİNE DESTEK…

Özellikle eğitime çok ciddi  destekte bulunduklarını ve  şu anda oda olarak 180 öğrenciye  burs verdiklerini kaydeden Kocadon, hayırsever üyelerinin katkıları ile bu sayının 200’e yaklaştığını söyledi. İlçedeki okullara katkı yapıp, başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini, Bodrum’un değerlerini  korumak ve desteklemek için çaba harcadıklarını belirten Kocadon “Yılardır  Gümüşlük Klasik  Müzik Festivaline sponsor oluyoruz. Kaliteli Bodrum’da kaliteli müzik ihtiyacı var. Ahşap yat yarışlarına , Bodrum’un değerlerine,  onlarca aktiviteye katkı yapıyoruz. 2 yıl önce Bodrum Deniz Müzesini kurduk. Bizim için bir övünç kaynağı. Dünyada mavi yolculuk kavramı Halikarnas Balıkçısı ve arkadaşlarıyla Bodrum’da çıkmıştır. Bodrum guletleri çok meşhur. Tabi bunun bir tarihi var. Deniz turizmimizde nereden nereye geldiğimizi misafirlerimize anlatmak için deniz müzesinin kurduk. Geçen yıl 30 bin dolayında ziyaretçimiz oldu. 2 senelik bir müze izin ciddi bir rakamdır” ifadelerini kullandı.

bodto_mandalinadenizbank-w1000-h100012 AY TURİZM…

Bodrum’un marka değerinin yükselmesi ve 12 ay turizm için projeler ürettiklerini söyleyen Kocadon gündemlerinde özellikle kış aylarında motosiklet yarışlarının yapılabileceği bir pist projesi olduğundan söz ederek şöyle devam etti:

“980 bin TL’lik moto kros ve süper moto pisti projemiz var. GEKA destekli proje 146 dönümlük orman arazisini kapsıyor. Çevre ve Şenircilik Bakanlığından izin bekliyoruz.. Kışın Bodrum’a hareketlilik kazandırmak, ekonomik girdi sağlamak, sportif faaliyetlere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu pistin hizmete sunulmasıyla birçok organizasyonun Bodrum’da yapılabilmesinin önü açılacak”

“FUARLARA KATILIMI DESTEKLİYORUZ”…

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın (BOTAV) üyesi olan odanın bütün yurt içi fuarlarında vakfı desteklediği belirtilirken, Bodrum adına BODTO’nun hazırladığı stantlarla fuarlara katılımın gerçekleştiği  bildirildi. Başkan Kocadon fuarlarla ilgili, yurt dışında da BOTAV’ın 28-30 fuara katıldığını,  Türkiye’de yurt dışında  30’a yakın  fuara katılın bir ilçe olduklarını kaydetti.

bodto eğitimlerine rekor katılım (3)HİZMET SEKTÖRÜNE  EĞİTİM…

Marka kent Bodrum’da turizme doğrudan yada dolaylı yoldan hizmet veren sektör çalışanlarına yönelik eğitim çalışmaları da yürütülen odada, 2014 yıl başından bu yana hijyen ve iş sağlığı konusunda 2 bin kişiye eğitim verildiği öğrenildi.

Kocadon Bodrum’a hizmet adına yaptıkları çalışmaların görevleri olduğunu çünkü Bodrum markasını  korumak zorunda olduklarını söyledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.