Bodrum Gündem

Ak Parti Bodrum Kongresi Gergin Bitti

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Merkez adayı Osman Gökmen’in tek aday olarak girdiği kongrede Mumcular geçmiş dönem belediye başkanı Kazım Avcı’nın yönetim kurulu yedek listesini eksik ve yanlış verdiği gerekçesiyle divan heyeti tarafından seçime katılmasına izin verilmemesi nedeni ile kongrede arbede yaşandı.

Bodrum Gündem Haber

Ak Parti Bodrum İlçe 7. Olağan Kongresi, geniş bir katılımla Bodrum İlçe Stadı’nda yapıldı. Kongreye Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan, İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya ile Muğla ve ilçelerinden partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kongre başladı. Seçime geçildiğinde adaylar listelerini divan heyetine sundu. Seçimde aday olmak isteyen Eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, iddiaya göre yönetim kurulu listesini eksik ve yanlış yazdığı için divan heyeti tarafından eksiklerin düzeltmesi konusunda uyarıldı. Uyarıya rağmen listeyi düzeltmediği ifade edilen Avcı, divan heyeti tarafından seçime sokulmadı.

Bunun üzerine Kazım Avcı ve Avcı’nın yönetim kurulu üyeleri, divana itirazda bulundu. İtirazların ardından arbedeye varan sert tartışmalar yaşandı. Gerginliğe Kazım Avcı ve Osman Gökmen de dahil oldu.

Gerginliğin artması üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Ekipler, gerginliğe müdahale ederek güvenlik önlemleri aldı. Polis, oy kullanma işlemi esnasında da sandıkların olduğu alana oy kullanacak kişilerden başka kimseyi almadı.

Osman Gökmen’in tek aday olarak girdiği seçimde listede adı olan 185 üyeden 166’sı oy kullandı. Kullanılan oyların 158’ini alan Osman Gökmen ilçe başkanı olarak seçilirken, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

Osman Gökmen Başkanlığı’ndaki ilçe yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu;

Abdulkadir Sevindik, Arzu Yaman Özalın, Buse Bozdağ, Cahit Eles, Cumhur Kısa, Doğan Tuş, Erdal Balcı, Erhan Ünaldı, Ferudun Katar, Fetan Özbek, Hacı İbrahim Dalda, İpek Denizli, Mehmet Akbaba, Mehmet Efeoğlu, Mehmet Karaman, Bülent Can, Muhammet Musa Orman, Mustafa Bayer, Mustafa Uslu, Necmettin Çiftçi, Nergis Genel, Recep Kılınçarslan, Serdar Kayhan, Sevda Akpınar, Uğur Ilgın, Veysi Günenç, Yalçın Akdağ, Yasin Alan, Yaşar Yıldız.

Yedek üyeler ise şu şekilde;

Hasan Dirin, Mustafa Acar, Rasim Uzunoğlu, Muammer Özdemir, Zahide Özdemir, Bekir Çekici, Sezgin Gök, Mehmet Örnek, Mustafa Zeki Temizel, Serhat Gers, Mahfuz Sevrük, İbrahim Caner, Sabahattin Köse, Yıldız Abdüsselamoğlu, Hüseyin Özkaplan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.