Bodrum Gündem

Mine Arasan’ın Sergisine Büyük İlgi

Zamanı durduran ressam Mine Arasan’ın Retrospektif sergisi Oasis Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sanatçının 64 eserinin yer aldığı serginin açılışına Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın bakanı İmren Aykut, Yeşilçam’ın ünlü siması İzzet Günay, tiyatro sanatçısı Dilek Türker, İlk kadın spor muhabiri gazeteci yazar Nükhet Anadol Tatari, iş insanı Doğan Gürol, sanatçı dostları ve çok sayıda  sanatsever katıldı.

Mine Arasan serginin açılış kurdelesini sanatçı dostları ile birlikte kesti. Açılış konuşmasını Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden İzzet Günay yaptı. GünayHoş geldiniz. Dünyamızın ve ülkemizin bu zor zamanında  içimizi ısıtan kültür ve sanat hareketleri var Allah’tan. İyilik meleği Mine Arasan onlardan biri onu çok seviyoruz ve sergisinin başarılı olmasını diliyoruz efendim.” Dedi.

Daha sonra mine Arasan’ın sanatçı dostları sırasıyla birer konuşma yaptılar. Tiyatro sanatçısı Dilek Türker sergi ile ilgili olarak şunları söyledi “Mine’yi anlatmak, Mine’yi anlamak, Mine’yi hissetmek, Mine Arasan’ı onun dünyanın dünya insanlık bahçesine sunduğu çiçekleri  bugün tekrar izleyebilmek, onlara  bakabilmek umut veriyor. Yaşam için, ülkemiz için, sanatçılarımız için. Mini Arasan’a teşekkür ediyorum. Var olsun. Ben bir şey diliyorum; bu ülkenin, bu toplumun sanatçılarını kucaklayacağı ve sanat ve bilimin  içselleştirilmiş olarak kucakladığı korunduğu  ve geliştiği bir toplum olmasını diliyorum. Mine arasan hakikaten uluslararası bir sanatçımız ben buna şahit olmuş birisi olarak söylüyorum. Yurtdışında orada gördüğümüz ilgi ve sevginin  yarısı kadar da olsa burada görmeyi  hak ediyoruz zannediyorum.” Dedi.

İlk kadın spor muhabiri gazeteci yazar Nükhet Anadol Tatari  sevdiği sanatçı Mine Arasan ile ilgili olarak “Efendim ne mutlu böyle bir günde sanatçılarla bir arada bir sergi açabilmek. Artık biliyorsunuz sokaklara  çıkmak, sosyalleşmek hepsi hayal oldu.  Böyle güzel bir günde sizlerle beraber olduğum  için ve Mine’nin sergisinin başarılı olmasını  diliyorum.  Hayırlı güzel bir gün olsun.” Dedi.

Ressam Cengiz Çeliker Mine Arasan’ı tanıdıktan sonra renklerin daha güzel olduğunu dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Bu kadar renkli bir kadının, bu kadar renkli bir sanatçının eserlerini kendi duygularıdır aslında. Kendisi de çok renkli bir insandır. Tebrik ediyorum, birlikte sergiler de yapmak nasip olsun. Sanatçı arkadaşlarımızın  hepsine teşekkür ediyorum, bu güzel insanın sergisine geldiniz, ön ayak oldunuz.  “

OASİS AVM genel müdürü Özgen Özyurt, mazhar Vardar’ın ardından genel müdürlük yapmanın büyük bir sorumluluğu beraberinde getirdiğine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi “Mazhar Bey gibi bir duayenden sonra 20 yıldan sonra burayı devralmak büyük bir sorumluluk. Oasis’e baktığım zaman 20 yıl içinde bazı şeylerde çok  özdeşleşmiş. Sanata ve sanatçıya verdiği  değer gerçekten çok çok önde geliyor işte Bodrum’un ilk Kültür Merkezi’ni yapmış olması, hayvanlara bu kadar değer verip  Oasis içinde sahiplenmesi ile hep bir tık önde olmuşuz. Yani burası bir alışveriş merkezinden  ziyade hep kullanılır alışveriş ve yaşam merkezi çok arkası boş bir kelimedir aslında ama burada Oasis’de baktığımızda gerçekten arkası çok çok dolu. Çok tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir sergi. “

Uzun bir aradan sonra sanatseverlerin karşısına Retrospektif sergisi ile çıkan ve çevresi tarafından zamanı durduran ressam olarak nitelendirilen Mine Arasan, katılımın yoğun olmasından dolayı büyük bir mutluluk duydu. Arasan sevincini şu cümlelerle ifade etti “Çok değerli sanatsever can dostlarım hepinize hoş geldiniz diyorum. Kalben teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Ben her şeye rağmen inadına sanat diyorum. İnadına çalışmak diyorum. İnadına insanlarla sanatı paylaşmak diyorum. Bu sergi  benim yaşıyorken kendi belgeselimden bir kesit. Öldükten sonra yapılır mı yapılmaz mı bilemem. Çünkü kendimi bildim bileli sanat benim hayatımın  başrolünde  ve hep üretiyorum, hep yazıyorum, hep çiziyorum, hep boyuyorum. Hatta çoğu zaman benim can dostlarım bilirler fırçamı elime alıp boyalarımı alıp dünyayı boyayasım gelir. Çocuklarla da duvarlara resim yapıyoruz zaten. Hepinize geldiğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Sanatla yaşayın. Sanatsız kalmayın. Hepinizi çok seviyorum geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. “

Mine Arasan Retrospektif Sergisi Pazartesi günleri dışında 23 Ekim tarihine kadar her gün sabah saat 11:00’den akşam saat 19:00’a kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.