Bodrum Gündem

Bodrumlu Bisikletçiler Sürücüleri Uyardı “Bisikletime Çarparsan Ölürüm”

Bodrumlu Bisikletçiler Sürücüleri Uyardı “Bisikletime Çarparsan Ölürüm”

2013 yılından itibaren Bodrum Yarımadasında bisiklet gezi turları düzenleyen BBK-Bodrum Bisiklet Kulübü Derneği geçtiğimiz hafta sonu ( 18 Ekim 2020) Pazar günü “Bisikletime Çarparsan Ölürüm” sloganı altında, farkındalık yaratma amaçlı bir etkinlik düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

Güvercinlik çıkışlı, 47 bisiklet dostunun katılımı ile Mumcular köyleri, Bargilya, Kuyucak bölgesinde toplamda 40 km olan gezi turu öncesinde pedalcılar Bodrum Bölge Trafik Amirliği desteği ile Bodrum-Milas karayolunu kısa süreliğine kapatıp araçlara karşı pankart açıp “Bisikletime Dokunma Ölürüm” yazan bir pankart açıp araç sürücülerine mesaj verdiler.

Derneğin kurucu başkanlığını sürdüren Emrah Tezer konu ile ilgili Bodrum Gündem’e özel yaptığı açıklamada “Son yıllarda, özellikle pandemi döneminde bisiklet kullanımı arttı. Sportif kullanım amacından daha çok ulaşım aracı oldu. Trafik kanunlarında belirtildiği gibi bisiklet yolunun olmadığı trafikte bisikletinde diğer araçlar gibi yol hakkı var. Sağ şeritte araçlar gibi yol alabilir. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış olan ülkelerde araçlar bisikletlere her zaman saygı ve hoşgörü gösteriyor. Yol hakkı tanıyor, 1.5m sollama mesafesi ile geçiş yapıyor, dar yolda bir bisikletlinin arkasında sabır içinde kilometrelerce araç trafiği olabiliyor. Bu saygıyı biz bisikletlilerde ülkemizde görmek en büyük arzumuz. Bizler trafikte kaportası olmayan, korunmasız araçlarız. İşimize, okulumuza, alışverişimize ayni diğer araçlar gibi bisikletimizle ulaşmaya gayret ediyoruz. Lakin bisiklet kullanımın arttığı son yıllarda araç sürücülerinin dikkatsizliği sonucu ölümlü bisiklet kazaları sayısı fazlalaşıyor. Öncelikle araç sürücülerinden bizleri trafikte bakmak yerine görmelerini, devletimizden, yerel yönetimlerden bisiklet yolları, sürücüleri uyaran tabelalar, bisiklet ve parçalarında KDV, ÖTV indirimi, uzun turcuların ücretsiz kullanabilecekleri kamp şeklinde konaklama alanları gibi onlarca isteklerimiz var. Yurt dışındaki bisikletçilerin sahip olduğu bu hakların, imkanların bizde olmamasını üzülerek karşılıyorum. Bir bölgenin medeniyet ve çağdaşlık seviyesi o bölgede bisiklet kullanım sayısının fazlalığı ile doğru orantılıdır. Yapılan araştırmalar bunu desteklemektedir.” şeklinde belirtti.

Bodrum ‘un en aktif ve destekçisi sayısı oldukça fazla olan ve onlarca sosyal sorumluluk projesine imza atan BBK-Bodrum Bisiklet Kulübü Derneği 7 den 70 e, her tür kondisyona sahip bisikletçiye yönelik gezi turları düzenlemekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.