Bodrum Gündem

Bodrum’da Hafriyat Alanına 2 Bin Fidan Dikildi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Bodrum Orman İşletme Şefliği personelince Torba Mahallesi Kaynar mevkii hafriyat döküm alanına  2 bin fidan dikildi.

Bodrum Gündem Haber

Pandemi nedeniyle sınırlı katılımla yapılan ağaç dikimine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Garnizon Komutanı Personel Albay Güngör Gündoğan, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Utku Meral, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Müdürü Ruşen Doğan ve personeli, öğrenciler, öğretmenler, orman işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen ağaç dikim etkinliğinde aralarında zakkum, fıstık çamı, servi, ceviz ve bademin de olduğu 2 bine yakın fidan dikildi. Ellerine çapaları alan yaklaşık 50 öğrenci, öğretmenleri, velileri ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Bodrum protokolü de fidan dikimi yaptı. Dikilen fidanların can suları verildi.

Etkinlik öncesi öğrencilere sosyal mesafe uyarılarında bulunan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Orman İşletme Şefliğimizin görevlileri zaten ağaçlarımızı dikecek. Biz de bugünün önemine binaen bir farkındalık oluşturmak amacıyla ağaçlarımızı dikeceğiz. Ağaç dikerken hijyen ve mesafe konusuna çok dikkat edeceğiz. Özellikle bu konuda hassas hareket etmeliyiz. İnşallah burayı ağaçlandıracağız. Yeşillik, ormanlarımız çok önemli. Zaman zaman yangınlar oluyor ama Bodrum’da arazimizin toplamının yüzde 60’ına yakını ormanlık. Bu açıdan şanslıyız. Hem mevcudu koruyacağız hem de ihtiyaç olan yerleri hep birlikte ağaçlandıracağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.