Bodrum Gündem

SON DAKİKA! Bodrum Yahşi Kavşağında Kereste Atölyesi Yanıyor

Bodrum-Turgutreis Karayolu Yahşi Kavşağında bulunan Uluçam Kerestecilik’in marangozhane ve pelet üretim tesisinde saat 19:00 sıralarında yangın çıktı. Yangın tüm tesisi etkisi altına aldı.

Çiçek Bozoğlu Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çıkış nedeni bilinmeyen yangında yaklaşık bin metrekare kapalı alanı bulunan tesiste yangının kimyasal maddelerin bulunduğu alana sıçramaması için itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Kereste atölyesinin özellikle pelet üretim alanında bulunan talaş ve odunlardan ötürü yangın önlenemez biçimde hızla büyüdü.

Yangın alanının hemen yanında bulunan yüksek gerilim hattında güvenlik amacıyla elektrik kesintisi uygulandı. Gürece ve Turgutreis’in bir bölümüne bu nedenle elektrik verilemiyor.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen “Şu anda bilemiyoruz ama yangın sonrası yapılacak incelemelerde sonuç ortaya çıkar. Anladığım kadarıyla lisanssız bir üretim tesisi. İçerideki atıkların da mdf tozu ve talaşı olduğu. Biliyorsunuz mdf tozu da bir atık ve bir takım kimyasallarla yapılan bir atık. Söndürülmesi güç bir yangın. Sevindirici yanı olayda ölü ya da yaralı bulunmaması. İlgili makamların gerekli incelemeleri yapacağını düşünüyoruz.” Dedi.

Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras ve Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen olay yerinde incelemelerde bulundu. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Aras olayla ilgili şunları söyledi “Yahşi mahallemizde keresteci bir arkadaşımız var, aynı zamanda mobilya bir taraftan da pelit üretiyor burada. Sıkıştırılmış talaş biliyorsunuz. Burada nedeni bilinmeyen bir yangın çıkmış. Tabii içerideki malzeme o kadar yanıcı ki çıra gibi bildiğiniz. Söndürülmesi çok zor bir malzeme. İtfaiyeci arkadaşlar müdahale ediyorlar.  Kısmen de kontrol altına aldılar. Etrafa yayılmadı, can kaybı, yaralanma yok Allah’a şükür. O açıdan içimiz rahat en azından. Yayılmaması ve büyümemesi için arkadaşlar canla başla mücadele ediyorlar. Tesisin üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyor o yüzden AYDEM’le konuşmamız neticesinde Gürece ve Turgutreis’e doğru olan alanda elektrik kesintisine gidilecek herhangi bir tehdit ihtimaline karşın. Bu kolay kolay söndürülecek bir yangın değil, içeride pelet yapımı için hazırlanmış malzeme mevcutmuş. Alanın bir bölümü de kereste deposu imiş. İşletme sahibimiz ile konuştuk. Kendisine her türlü desteği de vereceğiz. Kötü bir dönem, zor bir durum. Gerçekten bir afet. Olaya itfaiyemiz tabii ki hemen müdahale etti ama su yeterli olmuyor. Biz de Park Bahçeler ve fen İşlerimize bağlı arazözlerimizi gönderdik bir taraftan da özel firmalara ait arazözler geldi. Böyle durumlarda hep birlikte bir araya geliyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım en kısa sürede söndürülür ve yaralarımızı sarmaya çalışırız. “ dedi.

Yangın sonrası itfaiye, polis, sağlık ve zabıta ekibi olay yerine sevk edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.