Bodrum Gündem

Ak Parti Muğla Milletvekillerinden Açıklama

Ak Parti Muğla Milletvekillerinden Açıklama

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nün çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir;

 “Muğlamız ve sevgili hemşerilerimiz için zaman ve mekan tanımadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede; İktidarlarımız döneminde Muğla’mıza 21 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Sadece son 2,5  yılda  çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 6 milyar TL kaynak kullandık. 2020 yılı Muğlamıza yatırımlar açısından  oldukça verimli bir yıl oldu. 2021 yılında da hem Muğlamız  hem  de hemşerilerimiz için her alanda  çalışmaya devam edeceğiz.”

AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan ve Demir açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:

‘’Muğlamizin ve sevgili hemşerilerimizin her zaman yanindayiz.’’

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz seyahat, engelli evde bakım, koruyucu aile, sosyal ve ekonomik destek hizmeti, engelli kimlik ve seyahat kartları, doğum yardımı, evlat edindirme, aileye dönüş ve kamu istihdamları kapsamında 2020 yılında hemşehrilerimize 116 milyon 483 bin 635 TL ödeme yapılmasını sağladık.”

Engelli vatandaşlarımız da dâhil olmak üzere 2020 yılında ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı kapsamında vatandaşlarımız 3 milyon 300 kez bu hizmetten faydalandı. Faydalanılan bu hizmet karşılığında 15.427 kara ve deniz ulaşım aracı için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne 15 milyon 427 bin TL ödendi. Muğlamızın farklı ilçelerinde yaşayan hasta, engelli ve bakıma muhtaç yakını olan ve bakımını üstlenen kişilere (toplam 57.871 engelli) yönelik 85 milyon 987 bin 187 TL evde bakım ücreti ödemesi yapıldı. Muğlamızda yaşayan engelli bireylerin bakımı için yatılı veya gündüzlü hizmet veren, gerçek kişi ve özel hukuk tüzel kişileri tarafından açılan sosyal hizmet kuruluşu statüsündeki özel bakım kuruluşlarına toplam 348 kişi adına 1 milyon 223 bin 271 TL ödeme yapıldı. Koruyucu aile hizmeti kapsamında biyolojik aileleri tarafından bakımları sağlanamayan korumamız altındaki çocukların yetiştirilme sorumluluğunu üstlenen ailelere 2 milyon 11 bin 182 TL ödeme yapıldı.

Yeryüzü Cenneti Muğlamızda temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere; çocuklarının aile çatısı altında bakımlarına imkân sağlanması amacıyla 8.244 aileye 8 milyon 79 bin 403 TL Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) sunuldu.

Ayrıca geçtiğimiz yılda Muğlamızda 1411 engelli vatandaşımıza, sosyal hayatlarını kolaylaştırma amacı ile engelli kimlik kartı, 180 Şehit ve Gazi yakınımıza ise seyahat kartı çıkarıldı. Muğlamızda dünyaya gelen 7728 çocuk için ailelerine 3 milyon 190 bin 180 TL doğum yardımı ödemesi yapıldı.

Şehit yakını, gaziler, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında ilimizde toplam 16 bin 973 vatandaşımıza engelli kimlik kartı verildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir açıklamalarında, Muğlamıza ve sevgili hemşerilerimize destekleri için başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere  Sayın Bakanlarımıza en kalbi teşekkür ve şükranlarını sunduklarını belirterek;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirdiğimiz reformlar ve yaptığımız  yatırımlar  ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 vizyonumuz çerçevesinde  hedeflerimize  emin adımlarla ilerliyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün isabetle belirttiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ve hedeflerimize de bir bir ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.