Bodrum Gündem

Bu bir skandal ! Bodrum GÖKÇEBEL Yat Limanı ÇED Dosyasına, KADIKÖY’deki İmar Planı konulmuş

Bu bir skandal ! Bodrum GÖKÇEBEL Yat Limanı ÇED Dosyasına, KADIKÖY’deki İmar Planı konulmuş

Bodrum, Yalıkavak, GÖKÇEBEL Yat Limanı (Otel Dahil) ÇED Dosyasına, KADIKÖY’deki İmar Planı konuldu…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 05.02.2021 tarihinde, United Bodrum Turizm A.Ş. tarafından Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gökçebel Mevkii’nde “GÖKÇEBEL YAT LİMANI ( otel dahil )” projesinin ÇED sürecinin başladığını duyurmuş ve ÇED Dosyası da ilanlar panosuna konulmuştu.

Söz konusu dosya incelendiğinde, Projeye ilişkin EK 5 Onaylı İmar Planları Açıklamaları Bölümünde,  “İstanbul İli Kadıköy İlçesi Tuğlacı başı Mahallesi 421 Ada 286 Parsel e ait 1/1000 Ölçekli, Uygulama İmar Planı değişikliği Plan Açıklama Raporu”  başlığı altında söz konusu parsele ait bilgilerin sayfalarca anlatıldığı, yine bu parsele ait imar planı paftalarının Gökçebel başlıklı imar planı paftaları ile karışık halde konulmuş olduğu görülmekte.

T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kadar büyük bir yatırım için ÇED Dosyasını hiçbir şekilde incelemeden ÇED sürecini başlatmış durumda.

24 Şubat 2021 tarihinde Yalıkavak Mehmet Bayzıt Çok Amaçlı Salonunda saat 10.00 da ÇED sürecinin ilk adımı olan Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak. Bu toplantıda gündeme gelmesi beklenen bu skanadl ile ilgili nasıl bir yanıt verileceği de merak konusu…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.