Bodrum Gündem

Datça halkındır betonların değil

Datça halkındır betonların değil

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Datça Kargı Koyu’nun özelleştirme kararını TBMM’ye taşıdı. Mecliste yaptığı konuşmada “Datça’nın en güzel yerlerinden biri olan Kargı Koyu’nda kamuya ait 128 dönümlük arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla otel ve otopark yapılması için Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesini kabul etmiyoruz” diyen Girgin, “Kıyılar halkındır! Datça çocuklarındır! Datça hayvanlarındır! Datça bitkilerindir! Datça asla betonların değildir!” diyerek tepkisini gösterdi.

Bodrum Gündem Haber

Girgin şunları söyledi: Kargı bölgemizin bütününde bu süreçte Datça Belediye Başkanlığımızca da kuruma ait olan bu araziye ilişkin plan sürecinin bütüncül olarak Belediye Başkanlığımızca yürütülmesi önerisi kuruma iletilmiş ancak olumsuz yanıt alınmıştı.

Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme idaresi Antik Çağ’dan bu yana “yarımadaların en güzeli” olarak ifade edilen Datça’mızın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini betona kurban eden karara imza atmıştır.

Ülkeyi Betondan Cehenneme Çevirdiniz

CHP’li Girgin TMBB Genel Kurulu’nda iktidara seslenerek “Paraya olan esaretiniz yüzünden ülkeyi betondan bir cehenneme çevirdiniz. Güzel olan her şey düşmansınız ve her şeyi yok ediyorsunuz. Artık durun. İktidardan gitmeden önce, Türkiye’yi her yönden bitirmeden gitmemeye ant mı içtiniz? Ellerinizi çekin cennetlerimizin üzerinden. Datça da, kıyıları da, denizi de, ormanı da herkesindir! Yani hiç kimsenin değildir, hiç biri özelleştirilemez!” diyerek bu karardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Yerel Yönetimin Görüşü Alınmış Mıdır?

Girgin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için yazılı soru önergesi de vererek şu soruları sordu:

1-Antik Çağ’dan bu yana “yarımadaların en güzeli” olarak ifade edilen Datça’mızın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin betona kurban edilmemesi için, Datçalıların talebi doğrultusunda, özelleştirme kararını iptal etmeyi düşünüyor musunuz?

2- Datça da, kıyıları da, denizi de, ormanı da herkesindir. Yani hiç kimsenin değil, halkın mülkiyetindedir. Özelleştirilmesi uygun değildir. Buna rağmen bu kararı alırken Datça halkının, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimin görüşü alınmış mıdır?

3-Kargı Koyu’nun özelleştirilmesi kararındaki kamu yararı nedir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.