Bodrum Gündem

Ağır hasta sayısı artıyor

Ağır hasta sayısı artıyor

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği coronavirüs vaka sayısının her geçen gün arttığını belirterek basın açıklaması yayımladı. Yayımlanan basın açıklamasının başında her gün bir SOMA yaşıyoruz, ağır hasta sayısı her geçen gün artıyor.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Sağlık bakanı gençlerin aktif vakalar içinde ki oranı artıyor, gençleri de koruyacağız açıklamaları yapıyor. Ayrıca bilim insanlarının açıklamasına göre yeni mutant virüs özellikle 0-9 yaş grubunda hızlı yayıldığı belirtiliyor. Bu açıklamalara karşın okulöncesi kurumları, 8.,12. sınıflar, özel eğitim okulları yüz yüze eğitime devam etmekte, öğrenciler, öğretmenler birbirine ve evlerine ailelerine virüs taşıma ihtimali bilimsel bir gerçeklik ve toplum sağlığını tehlikeye atmaktır.”

Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerin aşıya ulaşamayanları bulunduğunu ifade eden Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği “Bodrum genelinde birçok okulda yüz yüze eğitim devam ediyor. Yahşi Eğitim Uygulama Okulu, Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu, Gündoğan Muharrem Eskiyapan okulu, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu, Yalıkavak HİPER Anadolu Lisesi, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayşe Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Bodrum Anadolu Lisesi, yüz yüze eğitime devam eden okullardan bir kaçı, bu okullarda çalışan öğretmenler hala 1. doz aşılarını olamadılar.”

Salgına ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze yapılan eğitime uzaktan devam edilmesi gerektiğini ve bu süreçte tüm öğretmenler, eğitim iş kolunda çalışan tüm personel hızlı şekilde aşılanması gerektiğini ifade edilen açıklama şu cümleler ile devam etti “2.doz aşılama programı tamamlanmadan tedbirlerin kalıcı sonuç vermesi mümkün değildir. Ayrıca okulöncesi öğretmenleri bakıcı değil, eğitim emekçisidir. Maske, mesafe, hijyen konusunda öz bakım becerilerini tamamlayamamış 3-6 yaş öğrenciler ile haftanın 5 günü kesintisiz 6 etkinlik saati eğitime devam etmesi istenen okulöncesi eğitim emekçilerinin sorunlarına duyarsız kalınmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen odası dahi bulunmayan, teneffüs hakkı olmayan okulöncesi öğretmenlerimiz için çalışma saatlerini, çalışma ortamlarını yeniden gözden geçirilmeli ve düzenleme yapmalıdır.”

Açıklama “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 10 yaş altı çocuğu olan annelerin idari izinli sayılması Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle resmi gazetede yayınlanmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul idareleri tarafından keyfice, hukuksuzca uygulanmamakta, 10 yaş altı çocuğu olan annelere idari izin verilmemektedir. Eğitim Sen olarak diyoruz ki sadece anne değil ebeveyn olarak anne ve babaya dönüşümlü idari izin verilmeli, yalnızca anneye bırakılmamalıdır. Yalnızca kamu da çalışanlar değil bu süreçte özel kurumlarda çalışan 10 yaş altı çocuğu olan tüm ebeveynlere ücretli izin verilmelidir.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.