Bodrum Gündem

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

aci
Bahcesehir-Bodrum-19022024
terminalstore-gundemhaber-1110x200px-banner
dobrum-banner-bodrumgundem
hesaplutfen
previous arrow
next arrow
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın ateşini yakmak üzere Samsun’a ayak bastığı bu anlamlı günde; kurtuluşun ve özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu bir kez daha idrak etmekteyiz.

Bağımsızlık ateşimizin yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919, öyle bir tarihtir ki, bir ulusun küllerinden doğuşunu simgeler. Emperyalizmin ve sömürgeciliğin boyunduruğundan kurtulmak isteyen mazlum milletlere cesaret verir, yol gösterir. Biz ise sene-i devriyesinde, üzerinde yaşadığımız toprakların ne denli zorlu bir mücadele sonucunda kazanıldığının bir kez daha bilincine varırız.

Atatürk, milli mücadele döneminde, köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların “genç fikirler” olduğunu anlamıştır. Atatürk’ün gençlik anlayışında yaştan bağımsız olarak fikren genç olmak vardır. “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan, gerçek fikirli demektir,” diyen Atatürk, Cumhuriyet’e olan bağlılığın, gençliğe güvenin, değişime ve yeni fikirlere açık oluşun gerekliliğini bu sözüyle vurgulayarak bu anlamlı günü gençlere ve gerçek fikirlilere ithaf etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle,

Atatürk’ün ulusumuza armağanı olan mirasa sahip çıkmayı, gençlerimize ve gerçek fikirlere destek olmayı partimizin en önemli görevlerinden biri olarak görüyor, vatansever gençlerimizin ve kendini genç hisseden tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.