Bodrum Gündem

Bravo Uğur Abi

Programı izlemedim. Ama 40 yıldan beri tanıdığım, zaman zaman ünlü programı Arena’ya özel haberlerimle de konuk olduğum sevgili Uğur Dündar, Uğur abi, dün Tele1’de Yılmaz Özdil’e öyle bir cümle sarfetmiş ki; “Nihayet bu sayede kamuoyu, Yılmaz Özdil’in gerçek yüzünü gördü…” düşüncesiyle içim şöyle bir güzel rahatladı.

Bununla da yetinmedim, Uğur abiyi bizzat tebrik ettim.  Ama onun bu yazıyı yazacağımdan inanın haberi yok.

Uğur abinin, kendisine çamur atmaya kalkan Yılmaz Özdil’e, “İyi bir yazar olabilirsin, ama adam olamazsın!” cümlesi, hakikatin kendisidir.

Yılmaz Özdil, Atatürk’ü kişisel cüzdanı için ticarete alet edecek kadar benliğini pazarlamış bir şahıstır.

Hatırlayın, kendi araştırmalarıyla değil, sağdan soldan topladıklarıyla bize Atatürk hakkında yeni hiç bir şey anlatmayan, ama güzel cümlelerle cilalanmış bir kitap yazmıştı.

Sonra bu kitabın gelirini de yeterli görmeyen bu arkadaş, allı-pullu, varaklı vs. pahalı ciltli bir Atatürk kitabını özellikle az sayıda bastırarak son derece fahiş bir fiyatla satışa sunmuştu.

Ve bu ticaretinden de sağlam bir parayı cebe indirdi.

Atatürk’ü de kendi cebi için ticarete alet edebilen bu şahsın, kişisel çıkarları için her türlü kalıbın içine girebileceğini yıllardan beri görüyordum. Benim dışımda çok sayıda meslektaşım da görüyordu, ama ağızlarını açmıyorlardı. Çünkü, “Kıskanıyorsun” yaftasıyla yaftalanmaktan çekiniyorlardı!

Ama bu şahsın, Allah’ı, Kur’an’ı alet ederek insanları soyanlarla aynı kefeye girebilecek kadar düşeceğini de düşünemiyordum.

Şimdi takke düştü kel göründü.

Yılmaz Özdil korkma; senin için; dönekliğin, ispiyonculuğun ve çamur atmanın yaşayan efsanelerinden Doğu Perinçek’in kanalı Ulusal’da şimdiden yerini hazır etmişlerdir. Hayırlı olsun!

22 Haziran 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Turan dedi ki:

    Gazeteciler hep biribiri’nin arkasından fırsatmı kollamalı?
    Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil iki iyi arkadaş dahada ötesi dost
    aralarında bazı yanlış anlaşılmalar olabilir gerçek dahi olsa hemen Yılmaz Özdil’e vurmak için fırsatmı kollanır yuh be …
    Madem biliyordunuz Özdil’in bu kadar alcak olduğunu gazetecisiniz neden zamanında yazmadınız içinizde sakladınız fırsatcısınız fırsatcı aradan bir iki hafta ģeçsin bakalım ne olacak der insan onlar iki dostlar bir nefes alın bu kadar mı fırsat kollanır yuh be.
    Türkiye’nin sorunu gazeteciler olduğu Peker video’larından da belli uaten
    Yazan:
    Terbiyesiz 1:1