Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li belediyelere 8 maddelik talimat

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li belediyelere 8 maddelik talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemide çok zor günler geçiren sanatçılara destek amacıyla CHP’li Belediye Başkanlarına 8 maddelik talimat gönderdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanatçılara can suyu olmak için CHP’li Belediye Başkanlarına yolladığı 8 maddelik talimat şu şekilde;

“*Müzik, tiyatro, gösteri ve performans sanatçıları için gerekli sahne ve gösteri şartlarını sağlayınız. Sanatçıları desteklemek için, nüfus yoğunluğunuz ve bütçeniz oranında oyun alımı yapınız. Mesleğin saygınlığını koruyunuz.

*Sahip olduğunuz açık hava gösteri merkezleri, amfiler gibi mekânları, ekonomik koşulları ve pandemi kısıtlamalarını da gözeterek; müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarına sembolik ücretlerle veya ücretsiz tahsis ediniz.

*Müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarının, yerel yönetimlerimizin sorumluluğu altında bulunan dijital mecralarda pandemi süreci sona erene kadar bilet ücreti karşılığında etkinlik yapmalarına imkân sağlayınız.

*Parklar, bahçeler, amfiler ve tarihi mekânlarda Tiyatro Seyirliği Geleneğini yeniden başlatınız. Yıllar içinde sonlanmış tiyatro festivalleri ve tiyatro günleri gibi organizasyonlarla halkımızı yeniden tiyatro ile buluşturunuz.

*Açık Hava Gösteri Merkezi, amfi ya da benzeri mekânlara sahip değilseniz, kültür sanat hayatına can suyu olacak bu tesisleri halkımızın kullanımına sunmak için acilen gerekli çalışmaları başlatınız.

*Sosyal hayatın zenginleşmesi için kültür sanat emekçilerine alanlar açılmasını sağlayınız. Tiyatro, çocuk tiyatrosu, konser, dans gösterileri, fuar, söyleşi gibi kültürel etkinlikleri yaygınlaştırınız.

*Bütünüyle bu süreci yürütürken içerisinde sanatçıların da yer aldığı katılımcı komiteler kurmaya özen gösteriniz.

*Kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiğiniz etkinlikleri ve sonuçlarını aylık olarak Genel Merkezimize raporlayınız.”

Yorumlar