Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu’na Bravo, Bodrum Belediye Başkanı Aras’a Kınama!

09.07.2021
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu müzik ve sahne sanatçılarına konser verdirilmesinden, kendilerine bedava ya da sembolik ücretli gösteri yeri temin edilmesine ve biletli konser ve gösteri yapmalarına destek verilmesine kadar uzayan 8 maddelik bir genelge hazırladı ve CHP’li belediye başkanlarına gönderdi.

Bu duyarlı desteğinden dolayı bravo diyor ve duyarlı bir vatandaş olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na kalben teşekkür ediyorum.

Üstelik kısıtlamalarla müzik ve müzisyen düşmanı olduğunu kanıtlayan AKP’ye de tokat gibi bir cevap oldu bu genelge.

Gelelim Bodrum’a. İki yıl kadar oldu; bir yazı yazmış ve belediye meclis üyesi Mustafa Coşkun aracılığı ile de başkana bizzat haber göndermiştim. Pandemiden aylar önce!

Ne için?

Evladını kaybettikten sonra uzun yıllardır Bodrum’da inzivaya çekilen ünlü halk ozanımız Rahmi Saltuk için. Ruhi Su’nun el verdiği ve muhteşem sazı ve sesi ile ondan sonraki bana göre kahramanlık türkülerinin, halk türkülerinin bugünkü en büyük ağa babası Rahmi Saltuk elinizin altında, ona da sahne açın diye haber göndermiştim…

Aynı zamanda, soydan bir Alevi Dedesi olan Rahmi, tek kişilik performanslarıyla binlerce kişiyi ayakta saatlerce coşturabilecek, onların ruhlarını okşayabilecek güce sahip ender sanatçılarımızdan biri. Bunu da yıllarca ispat etmiş.

Hadi normal zamanda değer vermiyorsunuz, bari milli bayramlarda da mı aklınıza gelmedi diyeceğim, diyemiyorum; çünkü size bu söylendi. Mustafa Coşkun özü sözü bir CHP kahramanıdır ve size ilettiğini adım gibi biliyorum.

Sayın Ahmet Aras, dürüstçe söyleyin bana; Rahmi Saltuk sosyalist olduğu için mi onu görmezden geliyorsunuz? Alevilere karşı bir gıcığınız mı var da ondan mı? Yoksa Rahmi Saltuk’a özel bir gıcığınız mı var? Ya da hakikaten masumane bir unutma mı söz konusu?

Bu ayıbı artık ortadan kaldırın sayın başkan!

Ha aklıma gelmişken sorayım; Sadece yazları değil; yaz-kış Bodrum’da yaşayan sanatçıların bir envanterini çıkarttınız mı? Ve onların istisnasız hepsini bir araya toplayıp, onlarla hiç değilse ayda bir, örneğin bir kahvaltıda bir araya gelmeyi hiç düşündünüz mü?

Bunu yap başkan yap;  ruhunu rahatlatır, enerji verir. Ve sanatçıların vereceği bazı akılların, sana büyük yararı olur, ufkunu daha da açar.

Değerli başkan, bütün bunları dinleyip de, yapıp yapmamak sana ve kapasitene kalmış. Ama ben Rahmi Saltuk “Unutkanlığına!” rağmen umutluyum!

9 Temmuz 2021-Cuma-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Gürol İnan dedi ki:

    Biz de sizi kınıyoruz Fatih Güllapoğlu!!!
    Çirkin bir üslupla yazı yazdığınız için sizi kınıyoruz!
    Haddinizi aştığınız için sizi kınıyoruz!
    Varsayımlara dayanarak ağır ithamlarda bulunduğunuz için sizi kınıyoruz!
    Mesnetsiz hareket ettiğiniz için kınıyoruz!
    Muhatabınızı tanımadan, bilmeden kafanıza göre yazı yazdığınız için sizi kınıyoruz!

    Siz kim oluyorsunuz da hangi kökenden olursa olsun sanatçıya ve sanata her vesile destek veren Başkan Ahmet Aras’ı kınıyormuşsunuz!???
    Asıl biz sizi kınıyoruz!!!!

  2. Levent BAKTIR dedi ki:

    Avam yazın dili, saldırgan yorumları ve ilgi konular hakkında başkan ile birebir görüşmemesine ve düşüncelerini dinlememesine rağmen altı boş eleştiriler dizen bu yazarınızı şiddetle kınıyorum. Hiç yakışmıyor.