Bodrum Gündem

YAKIŞANI BULMAK…

19.09.2010
0
A+
A-

Bu günkü BARAZ otelin bulunduğu yerde bir yazlık açık hava sineması vardı, oldukça büyük olan bu yazlık sinemanın perdesi kale yönünde bugünkü BBC barın olduğu taraftaydı.

Halk kütüphanesinden doğuya doğru olan birkaç evde oturanlar balkondan ya da üst kat penceresinden film izleyebilirlerdi. Sinemanın bitişiğinde sahilde annemin dayısı Ali ZİYLAN’ın evi vardı, ikinci kat balkonunda oturulduğunda sinema sahnesi tam karşımızda olurdu ancak ben oradan hiç film izlemedim.

esomeprazole price

 


Biz ailecek sinemaya gitmeyi tercih ederdik, hatta köpeğimiz fino da gelirdi, sandalye üzerine oturur bizimle birlikte film seyrederdi sesini çıkarmadan. Sinemada çekirdek çitlemenin eşliğinde gazoz içmenin keyfini çıkarmak,  dev sahnenin azametiyle filmin içinde kaybolmayı severdik.  Arkadaşlara rastlar selamlaşır gülüşürdük, sinema çıkışında da “nasıldı ama “ diyerek aksiyonlu ya da olağan dışılık arz eden sahneler hakkında kritik yapardık.  İlkokul yıllarıma denk gelen yıllarda bu sinemada birçok film izledim ancak SAMSON AND DELİLAH filmini afişine kadar hatırlıyorum.


 


Sinemanın yıkılıp otel yapılma inşaatını başından sonuna kadar içim buruk izlemiştim, temel yapma çalışmaları çok zahmetli ve uzun sürmüştü, ilk defa bir inşaatın azametini seyrediyordum. Ancak birden bire sinema yok olmuştu, simdi ne olacaktı, yazın sinemaya nereye gidecektik, belki Bodrum’un otele çok ihtiyacı vardı ancak benim sinemamı yıkmaları mı gerekiyordu gibi birçok soru içimi kemirip durdu. Benim çocuk aklım elbet yetersizdi,  büyükler daha iyi bilirlerdi, dediklerine göre memlekete bir büyüğümüz gelse konuk edilecek bir yerimiz yoktu,  artık Bodrum meşhur oluyor ziyarete gelecek milletvekillerini hatta başbakanı göğsümüzü gererek ağırlayabileceğimiz bir mekâna sahip oluyorduk, belki de böyle olmalıydı ama ne derlerse desinler, ben o sinemayı çok seviyordum.


Generic Viagra  


Ne BARAZ oteli Bodrum’a yakıştı nede ondan sonra açılan yazlık sinemalar bu sinemanın yerini tuttu.


Aciclovir without prescription  


Baraz otelini oldum olası sevmedim,  sık sık sinemayı hatırlarım oradan geçişlerimde, geçenlerde tahliye kararı alındığını ve yıkılacağını yazıyordu gazeteler, ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz. Otelin yerinde bir meydan yapılacakmış,  evet bu da güzel ancak benim sinemam kadar değerli olacak mı acaba diye bir telaş kapladı içimi. Bodrum’a yakışır bir alan olmalı ve buna birkaç kişi karar vermemeli,  sadece Belediye Meclisinde tartışılması yeterli değildir. Burası ile ilgili bir proje yarışması düzenlenebilir. Kamunun katılımı mutlak sağlanmalı ki içimize sinsin.


 


Bu gibi kararlar için gerçekten kentin nabzının attığı bir Kent Meclisine ihtiyacımız var. Hala niye kurulumu hakkında bir hareket sezinlemiyoruz anlamış değilim. Duyumlarımıza göre bir kişi bu meclisin kurulması çalışması yapıyormuş, bu iş bir kişinin inisiyatifi ile şekillenecek bir olgu değildir. Geniş katılımla şekillenmesi gerekir ki, Bodrum’un bu yeterlilikte birçok Sivil Toplum Örgütü vardır. Ve bu örgüt mensupları artık bu gibi oluşumlar için harekete geçmelidirler.


 


Mehmet KOCADON başkanlığa seçilirse birçok meydan yapma sözü vermişti seçim propagandaları içerisinde. Evet, o meydanları istiyoruz unuttuğumuzu zannetmesin verilen adaptasyon süresi bitmiştir şimdi icraatlarını bir bir görmeyi bekliyoruz.


 


İşgal ediyorlar diye sanatçıları meydanlardan alıp ara sokaklara sıkıştırmak, para yetmiyor diye festivalleri kaldırmak Bodrum’u uçurmak vaadinin karşılığı değildir. Ruhsuz meydanlar istemiyoruz.


 


Sanata ve sanatçıya sırt çeviren bir Başkan sıfatı, Bodrum Belediye Başkanı sıfatları arasında yer almaz.


 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.