Bodrum Gündem

Karadeniz’i Hes’lerle Perişan Ettiler!

Sadece Orta ve Doğu Karadeniz’e 246 adet HES yaptılar. HES’ler nedeniyle, çayların ve derelerin yatakları değiştirildi. Böyle olunca aşırı yağmurlarda doğal yatağından gidemeyen sular kendi yollarını oluşturmak için önündeki engeller nedeniyle önce birikti sonra da önünde ne varsa yıkıp yürüdü.

Hes’ler yapıldığından bu yana heyelanlar da bu nedenle yoğunlaştı.

Hem seller hem heyelanlar sadece doğayı yıkmadı, insanlarımızı yerinden yurdundan etti, çok sayıda insanımızın da canına mal oldu.

Doğal, nehir, çay ve dere yataklarına bakın. Bunların bazıları milyonlarca, bazıları da onbinlerce yıl önce meydana gelmiş yataklardır ve tabanları sert toprak, kayalar ve taşlarla doludur. Çünkü su, toprağı oyabileceği kadar oymuştur.

Sen bu yatakların yerini değiştirirsen, suyun önlenemez gücü kendine yeni yataklar açmaya başlar. Karadeniz’deki trajedinin altında yatan asıl gerçek budur.

Tabii Hes’ler nedeniyle kuruyan yataklara bina yapanlar ve o binalara izin verenler de ayrı bir felaketin sorumlusudurlar.

Kendine farklı yollar açarak giden sular denize yaklaştıkça eski yataklarını bulmakta, bu yataklarda da önüne ne gelirse silip süpürmektedir.

Ve ne ilginçtir ki, Karadeniz bölgesinde doğaya ve halkına Hes’lerle ihanet eden AKP, bu felaketlerden sonra da en yüksek oyu almış, oy aldıkça da Hes yapımlarını azgınlaştırmıştır.

Sen AKP’ye oy vermeye devam et Karadenizli kardeşim!

12 Ağustos 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.