Bodrum Gündem

Trio Likya, Gümüşlük’te konser verdi

Trio Likya, Gümüşlük’te konser verdi

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağında Trio Likya’yı konuk etti.

Bodrum Gündem Haber

Kuruldukları 2017 yılından beri dikkat çeken, verdileri konserlerle klasik müzikseverlerin beğenisini kazanan Trio Likya, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinin tarihi mekânında izleyici ile buluştu. Oda müziğinin Türkiye’de sevilen isimlerinden biri olan Trio Likya, açık havada verdikleri konserde J. Haydn, N. Kaputsin, F. Mendelssohn ve B. Büyükyıldırım gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Hem Türkiye’de, hem de yurtdışında Barok dönemden günümüze ilgi çekici konser programları ve tınılarla dinleyicisine keyifli anlar yaşatan Trio Likya, Liba Laboratuarları işbirliği ile gerçekleştirilen konserde ilk olarak

Joseph Haydn’dan “Piyanolu Üçlü no 40” adlı eseri seslendirdi. Bu eser “Allegro”, “Adagio cantabile” ve “Tempo di minuetto” başlıklarından oluşuyordu. Trio daha sonra Nikolai Kapustin’den, “Flüte, Viyolonsel & Piyano için Trio, op.86” isimli eseri yorumladı. Bu eserden seslendirilen bölümler ise şu başlıklardan oluşuyordu; “Allegro molto”, “Andante” ve Allegro giocoso”.

Gecenin ikinci yarısına Felix Mendelssohn’dan, “Piano Trio No. 1; Re minör, Op. 49” adlı yapıtla başlayan Trio Likya, bu eserde yer alan, “Molto allegro ed agitato”, “Andante con moto tranquillo”, “Scherzo” ve “Finale” başlıklarıyla izleyici karşısında idi. Gecenin son eserini genç Türk besteci Barış Büyükyıldırım’dan sunan üçlü, bestecinin, “Latino Lover” (Piano Trio arr.) adlı yapıtıyla büyük beğeni topladı.

Konser sonrası izleyicinin ayakta alkışladığı Trio Likya, tekrar sahneye gelerek bis yaptı. Üçlü, bu defa Astor Piazzolla’dan, Jose Bragato düzenlemesi ile “Buenos Aires’in Dört Mevsimi” adlı eserden bir bölüm seslendirerek geceyi sonlandırdı.

Oda müziğinin sevilen ismi

Üyelerinin her biri alanlarında kendini kanıtlamış müzisyenler olmakla beraber, müzikal kariyerleri boyunca solist ve orkestra ile birçok önemli salonda konserler gerçekleştirmişler. Oda müziği serüvenine, Haydn, Piazzolla, Mendelssohn, Şostakoviç, Ravel, Kapustin gibi önemli bestecilerin oda müziği eserlerini icra ederek atılan Trio Likya; kendi aranjmanlarının yanı sıra Manav gibi Türk bestecilerin eserlerini de çalışmalarına dâhil etmiş. Trio Likya, gerçekleştirdikleri konserler ve kayıtlarla birlikte yakaladıkları uyum ve tınıdan keyif alarak müzikal yolculuklarına devam etmeyi hedefliyor.

Trio Likya, bugüne dek Moda All Saints Kilisesi, Kadıköy Sineması, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Avusturya Kültür Ofisi, Girgin Piyano Galerisi, Tekirdağ Bisanthe Oda Müziği Festivali, Bodrum Herodot Kültür Merkezi, AİMA Ayvalık ve Argos in Cappadocia Bezirhane’nin de arasında bulunduğu salonlarda sayısız konserler vermişlerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.