Bodrum Gündem

Corona Günlükleri – 3.Gün / 29 Eylül 2021 – 16:00

Merhaba

“Fatih Bozoğlu ile Corona Günlükleri”nin üçüncü günündeyiz. İki günden bu yana eşim Çiçek Bozoğlu ve oğlumuz Barış Tan Bozoğlu ile birlikte yaşadığımız deneyimlerimizi deyim yerindeyse sokak ağzı ile Bodrum Gündem okurları ile paylaşıyorum. İyiki böyle bir karar almışım ve deneyimlerimi hem yazılı hem de video ile paylaşmışım. Okuyan, dinleyen hemen herkesten çok olumlu geri dönüşler aldık. Birçok dostumuzun bizim deneyimlerimiz ile kendi deneyimlerini karşılaştırıp bir sentez oluşturduğunu görmek bizi çok mutlu etti.

İLAÇLARIMIZ ve DANIŞMAN SAĞLIKÇILARIMIZ HALA GELMEDİLER…

Hayal kırıklığımız devam ediyor. Covit-19 Pozitif tespiti olur olmaz 312 kodu ile Ankara’dan yan Sağlık Bakanlığından arayan görevli kısa bir süre içinde ilaçlarımızı evimize kadar getireceklerini söylemişlerdi ve şöyle bir mesaj geldi telefonlarımıza; Sn.Fatih Bozoğlu Koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık personelimiz O.E…., ve F.S….., sizi ziyaret edecektir. Lütfen onay kodunuzu, sizi bizzat ziyarete gelen sağlık ekibimize veriniz. Onay Kodu: 00000 ve Onam Metni; ………”

Bu mesajı alınca hem rahatladık hem de gururlandık. Lakin bu gün 3. Gün ve hala ne gelen var ne soran. Tam bir hayal kırıklığı. Biz ilaç temin ettik lakin ya temin edemeyip sağlık görevlilerini bekliyor olsaydık ne olacaktı? Belki de tedaviye geç başlamaktan kaynaklı çok büyük zorluklar yaşayacaktık ve hatta yaşamımızı bile kaybetme riski de olabilirdi. Dilerim burada yazdıklarım yetkililere uyarı olur.

(Şunu özellikle yeniden belirtiyorum; Niyetim bu güne kadar canla başla çalışan Sağlık Personelini suçlamak değil. Lakin herkes sorumluluğunu bilmeli ve işini iyi yapmalı)

HASTALIK BELİRTİLERİ VAR İSE HEMEN BİR HEKİME VEYA SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURUN…

Önceki yazılarımda da belirttiğim bir konuyu yeniden anımsatmak istiyorum; eğer kuru öksürük, yüksek ateş, mide bulantısı, halsizlik varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun. Genel bir alışkanlık herkes kendinin doktoru anlayışı ile tanıyı kendi koyup, tedavi yöntemini de eş dostun deneyimleri ile belirler. Ya da hastalığı kendimize konduramayız. Covit-19’a yakalanabileceğimiz göz ardı edip, “Amaaan bişey değil. Basit bir soğuk algınlığı…” diyerek geçiştiriveriyoruz çoğu kez. İşte bu hataya asla düşemeyin ve mutlaka bu işin bilenine, okumuş yazmışına başvurun. Yani doktora. Yani bilime. Şöyle düşünün Tıp Fakülteleri en yüksek puanla girilen eğitim kurumları. Doğal olarak akıllı ve zekası yüksekler Tıp eğitimi almayı hak ediyor. Ardından 6 yıllık bir üniversite eğitimi. Zor bir okul ve zor bir eğitim süreci. Bunu da aşanlar doktor olabiliyor. Sonra uzmanlık falan derken nereden baksanız liseden sonra 10 yıl eğitimle geçiyor ve siz bu doktora değil de komşu Ayşe teyzenin ya da kendinizin tedavi yöntemine mi güveneceksiniz?

CORONOVİRÜS COVİT-19 ŞÜPHENİZ VARSA İNSANLARDAN UZAK KALIN…

Anlayamadığım bir şey de; insanların Covit-19 bulguları olmasına rağmen bunu gizleyerek normal yaşamlarını sürdürmeleri. İnsanlar benden uzaklaşır ya da işlerim aksar, okulum aksar gibi bahaneler ile sadece kendilerini değil sevdiklerini, yakınlarını ve toplumu tehlikeye sokmalarını anlamak mümkün değil.

Biz Covit-19 bulgularını hissettiğimiz anda hemen hastaneye gittik ve test yaptırdık. Test sonucu çıkana kadar evde birbirimizle teması sıfıra indirdik. Testi akşam yaptırdığımız için sabah sonuç belli olunca oğlumuzun okul müdürünü arayıp bilgi verdik. Onlar İlçe Sağlık Müdürlüğü ile konuştular ve oğlumuzu eve gönderme kararı aldılar.

Eğer biz durumumuzu gizleseydik; Bizim yüzümüzden oğlumuzun sınıfındaki 20 çocuk, 20 aile, 20 işyeri ve onların müşterileri riske girecekti.

YAKIN TEMASTA OLDUKLARIMIZI ARAYIP BİLGİLENDİRDİK…

Son günlerde yakın temasta olduğumuz insanları arayarak Covit-19 pozitif olduğumuzu söyledik ve gerekli önlemleri almaları yönünde uyardık. Örneğin bir arkadaşımızın annesinin ileri düzeyde böbrek rahatsızlığı varmış. O da hemen kendini bir süreliğine izole etme kararı aldı. Birkaç arkadaşımız da hemen PCR Testi yaptırarak kendilerini kontrol altına aldılar.

DÜNDEN BU YANA NE OLDU, SON DURUM NEDİR?

Dün gece bende biraz nefes sorunu oldu. Doktor Kerim Cangır ile konuştuk ve eğer nefes alıp vermede sorun artarsa hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi. Çok şükür önemli bir sorun yaşamadan gece rahat bir uyku ile sabah 08:00 civarında çok daha dinç kalktım.

Çiçek biraz daha zor bir gece geçirmiş. Birkaç defa ateşi yükselmiş. Parol ve daha sonra bir Katarin almış. Sabah saatlerinde görece daha iyiydi. Ancak kahvaltı sırasında mide bulantısı arttı. Bir süre dinlendikten sonra görece daha iyiydi. Öğle yemeğinin ardından çok daha dinç.

İlaçlarımızın son 8 dozluk kısmını da kullandık. C ve D vitamini ve bol bol su içerek tedavimizi sürdürüyoruz. Burun tıkanıklığı var kısmen. Benim tat ve koku konusunda sorunum yok. Fakat Çiçek hiç koku almıyor ve tat konusunda da yarı yarıya kayıp olduğunu ifade ediyor.

Sanıyorum iki gün daha idare edebilirsek bu hastalığı yenmiş oluruz diye umut ediyorum…

Bilime inanın, yurttaşlık sorumluluklarını bilin, sağlıkla ve esen kalın…

Corona Günlükleri – 2. Gün / 28 Eylül 2021 – 15:30

Corona Günlükleri – 1.Gün / 27 Eylül 2021 – 15:30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.