Bodrum Gündem

Corona Günlükleri – 2. Gün / 28 Eylül 2021 – 15:30

Merhaba

Covit-19 PCR testimizin pozitif olarak belirlenmesinin ardından ikinci günde yaşadıklarımızı “Bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir…” ilkesi ile akıl ve bilimin ışığında yine sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu salgın hastalığa yakalananların mutlaka çevresini haberdar etme konusunu çok önemsiyorum.

18 Ağustos 2020 tarihinde Nüfus Müdürü ve 4 personelin Covit-19’a yakalandığı haberini yapmıştık. Haberi yapar yapmaz dönemin Kaymakamı dahil nasıl böyle bir haber yaparsın diye üzerimize geldiler. Dönemin Kaymakamı doğru olan haberi yalanlamaya çalışmış beni de fırçalamaya kalkmıştı. Sonra kendileri açıklamak durumunda kaldılar.

Sonuç olarak o dönemde Covit-19 sayılarını saklamak gibi bir moda vardı. Oysa böyle bir tehlike var ise insanlara bulaşmaması ve kendi tedbirlerini almaları için bilgilendirmek gerekiyordu. 20 Ağustos 2020’de Covit-19’a yakalanan aileler şöyle bir haber göndermişler; “Haber yüzünden kimse bize yanaşmıyor. Herkes bizden uzak duruyor. Söyleyin ona haberi kaldırsın…” Üstelik bu mesajı gönderen de yine bir devlet görevlisiydi.

Hala Covit-19 semptonlarını gösterip bilinçli ya da bilinçsizce test olmayan, hasta olduğunu saklayanlar var.

Sanki bu ayıp bir şeymiş gibi neden saklanır anlamış değilim. Siz siz olun Covit-19’a yakalanırsanız hemen kendinizi ve yakınlarınızı izole ederek temas halinde olduklarınızı mutlaka bilgilendirin. Hasta olduğunuz gizlemek bulaştırdığınız insanların hayatına mal olabilir…

SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇLARIMIZI HALA TESLİM ETMEDİ…

PCR Testimizin pozitif çıkmasının ardından sabah erken saatlerde Ankara’dan Sağlık Bakanlığından arandığımızı ve gün içinde hem danışmanlık hizmeti, hem de ilaçlarımızın teslim edileceği söylenmişti. Ancak hala ilaçlarımız bize teslim edilmedi ve bize yol yordam gösterecek bir danışmanlık hizmeti de hala verilmedi. Aslında bu konuda çok umutluyduk ve hayal kırıklığına uğradık diyebilirim.

Neyseki Doktor Kerim Cangır gibi bir adam var da, Sağlık Bakanlığının getirmesi gereken Favimol 200 mg. adlı ilacı buldu getirdi. 27 Eylül 2021 akşamı itibarı ile ilk 8 haplık dozu eşim Çiçek ve ben kullandık. 28 Eylül 2021 sabahı itibarı ile de ikinci 8 haplık dozu kullandık.

Kimileri Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bu ilacı kullanmaktan çekiniyor. Lakin biz devletin verdiği bu ilaca güvenmeyi tercih ettik. İkinci 8 haplık dozdan sonra 4 gün boyunca sabah 3 akşam üç olmak üzere kullanmaya devam edeceğiz.

KAN SULANDIRICI CORASPİN KULLANILMASI GEREKİYOR…

26 Eylül 2021 Pazar Akşamı Bodrum Devlet Hastanesindeki Pandemi bölümünde yapılan muayenemizde doktorumuz bize Coraspin kullanmamızı önermişti. Doktorumuzun önerisi doğrultusunda kullanmaya başlamıştık. Ben daha ince kalp krizi geçirdiğim için ve damarlarımda stent olduğu için Uzman Doktor Fikret Mert Acar’ın önerisi ile kan sulandırıcı kendime iğne vurmaya da başladım. Bu tek kullanımlık ve 7 gün boyunca sabah akşam göbekten ya da kalçadan kendi kendinize vurabileceğiniz bir iğne. İnanın hiç acımıyor. İlk seferde biraz çekindim ama sonrakilerde hiçbir zorluğu yok.

VİTAMİN TAKVİYESİ…

Vitamin takviyesi yapıyoruz. Özellikle C vitamini. Yetişkin bir insan için günlük 90 mgr. C vitamini yeterlidir biliyorsunuz. Biz bunu 3 kata kadar yükselttik. B ve D vitaminleri takviyesi de alarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye çalışıyoruz.

ATEŞ…

27 Eylül gecesi ben de ateş yoktu, lakin Çiçek zaman zaman ateşlendi. Ateş halsizlik yapıyor doğal olarak insanın morali de bozuluyor. Parol ya da Katarin kullanarak bu sorunu da kısmen çözmeye çalışıyoruz. Katarin hem benim hem de Çiçek’in öksürüğüne de iyi geldi.

İŞTAH…

Her ikimizin de iştahında çok önemli bir sorun yok. Canımız istemese de kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerimizi yiyeceğiz. Dün sabah ve öğle üst üste Kelle Paça Çorbası içtik. Kelle Paçayı fazla tüketmek sorun olacağı için dostlarımızdan gelen Tavuksuyu Çorba ile devam ediyoruz.

EVDEKİ DÜZEN…

Çiçek evdeki düzenimizi çok bozmadan yürütmeye karar verdi. Yani her zamanki gibi bulaşıklar, çamaşır, temizlik ve yemek gibi ev işlerini aksatmamaya çalışıyoruz. İşimize de devam etmeye çalışıyoruz. Her ikimiz de evde de olsak bilgisayar başında işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu her şeyden önce psikolojimize olumlu katkı sağlıyor. Arada uzanıp dinleniyoruz elbette çok yormadan normal yaşamdan kopmadan Corona günlerini geçirmeye çalışıyoruz.

Oğlumuz Barış ile neredeyse sıfır temastayız. Biz odalarımızdan çıktığımızda plastik eldiven ve çift maske takıyoruz. İşlerimiz bitip odamıza dönerken kapı kolları başta olmak üzere dokunduğumuz herşeyi kolonya ya da çamaşır suyu ile dezenfekte ediyoruz.

ALIŞVERİŞ İHTİYAÇLARIMIZI NASIL KARŞILIYORUZ?

Bunun yanıtı çok basit burası Bodrum ve Bodrum’da asla yalnız ve gariban kalmazsınız. Başta çalışma arkadaşımız Kübra olmak üzere yüzlerce dostumuz aradılar sordular. Alışveriş ihtiyacımızı şimdilik Kübra çözüyor tıkandığımızda ihtiyaçlarımızı dostlarımızın karşılayacağından hiç kuşkumuz yok.

İLAÇ ve TEDAVİ TAVSİYELERİ…

Sizi seven insanlar, dostlarınız mutlaka iyiniyetli ve sizin iyiliğiniz için birçok tavsiyede bulunacaklarıdır. Sağ olsunlar var olsunlar ve eksik olmasınlar.

Lakin bu önemli sorunlara yol açabilir. Örneğin tavsiye ettiğiniz ilaç ya da tedavi yöntemi kal rahatsızlığı olan ya da yüksek tansiyonu olan bir kişiye zararlı olabilir ve onun yaşamını kaybetmesine bile nedene olabilir.

Örneğin Sağlık Bakanlığının verdiği Favimol 200 mg.  kullan diyen 70 kişi varsa 40 kişi de asla kullanma diyor. Hadi bakalım ne yapacağımıza nasıl karar vereceğiz. Ayıkla pirincin taşını şimdi. Örneğin sana iyi gelen bazı ilaçlar kimilerine alerji yapabilir. O nedenle doktorunuza danışmadan hiçbir tedavi yöntemi uygulamayın ve ilaç kullanmayın. Örneğin şeker hastasına üzüm pekmezi tavsiye edersiniz, adam Covit-19’dan değil şeker komasından yaşamını kaybedebilir.

Bu nedenle tavsiyelerinizi “Ben bu tedavi yöntemini uyguladım ve şu ilaçları aldım iyi oldum. Ancak sen mutlaka doktoruna danış ona göre karar ver…” şeklinde olmalıdır.

Çok daha iyi haberleri paylaşmayı diliyorum…

28 Eylül 2021 – Bodrum

Corona Günlükleri – 1.Gün / 27 Eylül 2021 – 15:30

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.