Bodrum Gündem

Vali Orhan Tavlı Muhtarlarla bir araya geldi

Vali Orhan Tavlı Muhtarlarla bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Menteşe, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde yangından etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Caner Yıldız, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, Yatağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sebile Şenyurt Şimşek, Orman İşletme Müdürü Mustafa Oral, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayşe Didem Biber, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven ve yangından etkilenen mahallelerin muhtarları katıldı.

Yangına karşı Kuvâ-yi Milliye ruhuyla, Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla mücadele edildiğini vurgulayan Vali Orhan Tavlı, aynı birlik ve beraberlikle tam bir dayanışma içerisinde yaraların sarıldığını, eskisinden daha güzel günlere ulaşmak için, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Tüm bu süreçte devletin tüm imkânlarının vatandaşlar için seferber edildiğini belirten Vali Orhan Tavlı “Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışan muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tarımsal sulama ve içme suyu konularına öncelik verildiğini Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca gecikmeye ve vatandaşın mağduriyetine mahal verilmeden sorunların çözümlendiğini belirten Vali Orhan Tavlı “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla geliştirilen verimlilik esaslı projelerin planlama aşamasının tamamlandığını, en kısa sürede bu projelerin hayata geçirileceğini” vurguladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede en güçlü silahın aşılama olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı “Her ne kadar aşılamada ilk sırada yer alsak da toplumsal bağışıklığa ulaşana kadar bu konuda rehavete kapılmadan tüm vatandaşlarımızı aşılarını bir an önce olmaya veya tamamlamaya davet ediyorum. Muhtarlarımız Pandemi’nin gizli kahramanlarıdır. Salgın döneminde yaptıkları fedakârlıkları için ayrıca teşekkür ediyor aşılama çalışmaları için mahallelerindeki vatandaşları bilgilendirmeye devam etmelerini istiyorum” dedi.

Toplantıda sırayla söz alan muhtarlar mahallelerin ihtiyaç, talep ve önerilerini Vali Orhan Tavlı’ya iletirken, il müdürleri tarafından ilçede yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verildi.

İletilen tüm ihtiyaç ve taleplerin takipçisi olacağını belirten Vali Orhan Tavlı, taleplerin ilgili kurumlar tarafından ivedilikle değerlendirilmesi talimatını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.