Bodrum Gündem

8.Sanat Çalıştayı Sergi Kokteyli ile son buldu 

8.Sanat Çalıştayı Sergi Kokteyli ile son buldu 

8.Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayında üretilen ürünler 12 Kasım, Cuma günü Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde düzenlenen kokteyl ile sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Gündem Haber 

Çalıştay konusu olarak “hazır bisküvi tabaklar üzerine sıraltı dekor, tekstil malzemeler üstüne (çanta, tişört, Amerikan servis, runner) linol, ahşap baskı ve mozaik uygulamaları” seçildi. Farklı tasarımlar geliştirilebilmesi ve engelli bireylerin sanata dair vizyonlarının genişletilmesi amaçlanan çalıştayda, seramik, tekstil tasarım, grafik tasarım ve özgün baskı ve mozaik alanlarında çalışan deneyimli akademisyen ve sanatçılar yer aldı.

Çalıştayın ilk günü Dilek Ağacı Otel’de katılımcı akademisyen ve sanaçıtılar için bir açılış gecesi düzenlendi, ikinci günü Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı organizasyonda üretilen eserleri görmek üzere çalıştayı ziyaret etti, üçüncü günü TÜMATA (Türk Musikisini Araştırma Ve Tanıtma) grubu bir dinleti ile organizasyona renk kattı, son gün ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dekanı Prof. Ali Osman Gündoğan “Felsefe ve Sanat” konulu söyleşisi gerçekleşti.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden akademisyenler, Bodrum’un seramik, mozaik ve tekstil sanatçılarının ağırladığı çalıştayda; öğrencilerin, gönüllülerin, asistanların destekleri ve özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden başarılı ve kıymetli eserler sergide vakıf dostlarının beğenisine sunuldu.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen sergide Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan ve Savcı Fatma Atasoy, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından Hüseyin İzmir, Bodrum Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünden Psikolog Oya Olungan, Seramik Atölyesinde emeği geçen Erkan Dülgeroğlu’nun kızı vakıf destekçisi Aslı Dülgeroğlu katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.