Bodrum Gündem

Kızılağaç Halkına Tazminat Ödenmek Zorundadır !!!

Kızılağaç Halkının suçu ne?
Şimdi şöyle:
“Odur, budur, yok şöyledir, böyledir…efendime söyleyeyim cektir, caktır, cuktur”…boş laf.
“Efendim, zarttır, zurttur, falandır, filandır”…yemezler.
Yüzyıllardan beri yemediği kazık kalmayan Anadolu Halkları yalnızca bir tek şeye bakar.
Günlük yaşamındaki değişikliğe. İyiye mi gidiyor, kötüye mi?
“Efendim, evet şimdi bir süre sıkıntı çekilecek ama sonra”…yürü git!
Bitmiyor o sıkıntı…
Günlük yaşamımız devamlı kötüye gidiyor…
Dolar kaç para?
Sen bağırt camilere koyduğun hoparlörleri, katla, kökle dibine kadar ne yazar…
Benzin, mazot kaça para?
Asgari ücret kaç para?
Çocuk üniversitede okuyacak, yurt mu var, ev kiraları kaç para?
25 Eylül 2020 Cuma günkü Cumhuriyet Gazetesinde şöyle yazıyor:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü imzaladı.”
Devamında şöyle yazıyor:
“…Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğlamızın güzel ilçesi Bodrum için sayın Bakanı’nda iradesiyle çok önemli bir yatırımın imzalarını atıyoruz. Muğla sadece Muğlalıların değil aynı zamanda dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin de kenti yani herkes biraz Muğlalı sayılır. Bakanımızın gayretleri ile Bodrum ilçemize kazandırdığımız yatırımla 27 yılda ödenecek kredi almış gibi olduk. Çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ve bitirileceğini ümit ediyorum. Büyükşehir belediyemizin projeleri ve bakanlığımızla imzaladığımız projeler tamamlandığında Bodrumumuzun yüzde 91’i arıtma ve kanalizasyon hizmetini almış olacak. Geri kalan Gündoğan-Göltürkbükü’de tamamlanınca Bodrum Yarımada’sı altyapıları ile örnek bir merkez olacak. Protokolde emeği geçen Bakanı’mıza, bürokratlarına ve mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor”
6 Eylül 2021 tarihli Bodrum Gündem’in “Kızılağaç Ahalisi İsyan Ediyor başlıklı haberinde şöyle yazıyor:
“…Kızılağaç Mahalle ahalisi, mahallelerinde yürütülen kanalizasyon altyapı çalışmasında yüklenici firmanın plansız ve özensiz çalıştığını ve gereken güvenlik önlemlerini almadığını ifade ederek tepkisini basın açıklaması ile dile getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi; İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon projesinde çalışmaların tüm sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu bilgisini verdi…”
Devamında şöyle yazıyor:
“…Altyapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmanın rögar kapaklarını kapatmadıklarını sadece insanlar için değil, tüm canlılar için tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Çalışmalar esnasında yollarda uyarı levhaları, trafik işaret ve yönlendiriciler kullanılmamaktadır. Yer yer Büyükşehirin su borularına ve Telekom hatlarına zarar vermişlerdir. Çok dikkatsizce yapılan çalışmalarda birçok zeytin ağacına zarar görmüştür, halkın tarla duvarları yıkılmıştır. Maalesef ki hala yangın döneminde olmamız nedeniyle olası yangın durumunda itfaiye ve yardıma gelen tankerlerin ulaşımı zorlaşmaktadır. Ayrıca kovid nedeniyle 8 ay işletmeleri kapanan esnaf yol, çalışması nedeniyle daha çok mağdur olmuştur…”
Halk protesto ediyor.
Büyükşehir Belediyesi cevap veriyor:
“…Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; “İlk etabı 250 milyon TL’ye mal olacak İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon projesinde çalışmaların tüm sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir. Biz de yaşanan sorunla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza Yüklenici firmanın uyarılması yönünde bilgi verdik. Kamuoyunun bunu bilmesinde yarar var…” açıklaması yaptı.”…deniyor haberde.
Büyükşehir Belediyesi topu taca atıyor.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yüklenici firma”…diyor.
Kızılağaca gittiniz mi son bir senede?
Savaş alanı gibi…
Zulüm var…
Ah pardon…Kimse “Yüklenici Firma”nın adını veremiyor.
İhaleyi alan KARYOL İNŞAAT, taşeronu ASTAŞ İNŞAAT.
Dünyanın en değerli doğa harikasında bunlar kasap gibi çalışıyor…
Ne doğaya saygı var ne insana…
Sayın Başkan Ahmet ARAS’ı  – ki herkes biliyor kendisini çok seviyor, sayıyor ve destekliyorum – uyarmayı görev addediyorum.
Sayın Başkan, bu zulme el koyun, yoksa Kızılağaç Halkı günlük yaşamındaki kötüye gidişin sorumlusu olarak en yakınındakini, yani sizi görecektir.
 
Ben de olsam öyle görürdüm doğrusu.
 
Sayın Başkan, ilk iş lütfen Kızılağaç Halkıyla bir araya gelin, onları yerinde dinleyin.
Çünkü burası bizim vatanımız ve siz de o vatanın bekçisisiniz.
Vealeykümselamverahmetullahveelberekâtuhû
Serdar Anlağan
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.