Bodrum Gündem

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü “Hareket Edicez Gari”?

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü “Hareket Edicez Gari”?
02.10.2012
0
A+
A-

cheap Proscar fluconazole without prescription buy methotrexate online Dünya genelinde fiziksel hareketsizlik, kötü beslenme ile birlikte toplam sağlık harcamalarının yaklaşık % 2?si ile ilişkilendirilmektedir

Bodrum Gündem Haber?

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha haraketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur.

Bireylerin düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasında rol oynadığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltarak artan sağlık harcamalarının azaltılmasında da önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkemizde, toplumun büyük çoğunluğunun konuya gereken önemi vermediği de bir gerçektir.

Fiziksel aktivitenin arttırılması sağlık harcamalarının dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında uygulanabilir, maliyet etkin ve en temel stratejilerden birisidir.

Haftanın 5(beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir.

Fiziksel aktiviteye örnek olarak:

* Tempolu şekilde- saatte yaklaşık 5 km yürüyüş,

* Bahçe işleri,

* Saatte 16 km den az bisiklet binmek,

* Genel inşaat işleri: boya, çatı yapımı vb.

* 20 kg. dan az ağırlığı 15-20 dk. taşımak gösterilebilir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde, fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplumu bilinçlendirmek, fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı yaşam ve davranışlara teşvik etmek için her yıl 3-4 Ekim tarihleri Dünya Yürüyüş Günü her ilde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. İlimizde 3 Ekim?de saat 10.00 Kız Meslek Lisesi?nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanın?da sonlanan yürüyüşe tüm halkımız davetlidir. Ayrıca Muğla Outlet Park?ta konuyla ilgili stant açılacaktır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.