Bodrum Gündem

Emekli Maaşları Yine Kazık Mı Yiyecek?

AKP iktidarının adeta yalan makinası haline gelen TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Kasım ayı enflasyonunu piyasa gerçeklerine tamamiyle aykırı olarak çok düşük gösterdi ve Kasım ayı yıllık enflasyonunu yüzde 21,31 olarak açıkladı.

Bağımsız bir kuruluş olan ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) ise, halkın Kasım ayı yıllık gerçek enflasyonunu yüzde 58,65 olarak açıkladı.

Düşünebiliyor musunuz ki, TÜİK’in yalanı gerçek enflasyondan yüzde yüzün de üzerinde farklı oldu. Hani halk arasında bir deyim vardır, “Ufak at da civcivler de yesin” diye; TÜİK’in attığını ne kadar ufalasan, anaç tavuklar bile yiyemez!

Ya Emekli Maaşları?

Emekli maaşlarının Ocak ayındaki artışı, Aralık ayının 3’ünde TÜİK’in açıklayacağı enflasyona göre belirlenecek. TÜİK Kasım ayı enflasyonunu böyle açıkladığına göre, Aralık ayında da yüzde 20’nin üç aşağı, beş yukarı dolayında bir enflasyon artışı açıklayacağı ortaya çıkmış oldu.

Kısacası diyelim ki, Aralık ayı enflasyonunu yüzde 22 olarak açıkladı; emeklilere 6 ay geçerli olmak üzere, yüzde 11 oranında zam verilecek demektir. Böylece emekliler yine maaş kazığı yiyecek ve hayat pahalılığı altında artık nefes alamaz hale gelecek.

Ama Tayyip Erdoğan, Ocak 2022 itibariyle seçim ekonomisini başlatırsa, emeklinin ağzına bir kaşık bal çalma amacıyla ekstra bir zam verebilir.

Buna da sevinmek mümkün değil; çünkü ekonomi o kadar cahilce yönetiliyor ki, hiper enflasyon dönemi şimdiden kapıyı çalıyor. Erdoğan faiz inadından vazgeçmez ise, 2022’de Türkiye’nin hiper enflasyon ortamına gireceğini de, “Gerçek Ekonomistler” şimdiden görüyor.

Türkiye hiç bir dönemde, AKP iktidarı döneminde olduğu kadar yalan-dolan düzeninde olmamıştı. Tek kurtuluş yolumuz, bunları ilk seçimde sandığa gömmek olacaktır.

3 Aralık Cuma-2022-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.