Bodrum Gündem

İtalyan Piyanist Danilo Mascetti, Bodrum’da konser verecek

İtalyan Piyanist Danilo Mascetti, Bodrum’da konser verecek

Bodrum Klasik Müzik Derneği ve Bodrum Bahçeşehir Koleji iş birliği ile düzenlenen “Kışta Baharda” konserleri, İtalya’nın parlayan yıldızı Danilo Mascetti ile devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un sanat yaşamını kış aylarında canlandıracak Kışta Baharda konserleri serisi, Bodrum Klasik Müzik Derneği ve Bodrum Bahçeşehir Koleji’nin girişimleriyle 10 Aralık Cuma akşamı genç İtalyan piyanist Danilo Mascetti’nin piyano resitali ile devam edecek. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinin yaz konserinin havasını kış aylarına taşıyan konserlerin ikinci konuğu, 29 yaşındaki İtalyan piyanist Mascetti, genç yaşına rağmen layık görüldüğü birçok ödülle dikkatleri üzerine çekiyor.

Chopin Ve Schumann’ın Eserleri Seslendirilecek…

Müzik eleştirmeni A. Osipova, övgülü sözlerle bahsettiği Mascetti’nin müziğini; “görünen o ki piyanist, Claude Monet’nin de bir zamanlar kendi sanatı için söylediği gibi ‘ışığın kendisini’ çalıyor” şeklinde yorumluyor. Müzik dünyasının benzer övgülerle bahsettiği Danilo Mascetti, Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü konser salonunda, F. Chopin ve R. Schumann’ın eserlerine yer vermeye hazırlanıyor.

Konsere Frederic Chopin’in, bir baladı ile başlayacak olan İtalyan piyanistin seslendireceği eser; “Ballade op. 23 n. 1 in G minor” başlığını taşıyor. Polonyalı Romantik besteciden üç eser daha seslendirecek olan Mascetti, açılış parçasının ardından “Fantasia op. 49 in F minor” adlı eseri seslendirecek. Daha sonra sanatçı ardı ardına iki esere yer verecek. Bunlar; “Prelude op. 45 in C# minor” ve “Etude op. 10 n. 4 in C # minor” isimlerini taşıyor. Programın ikinci yarısında ise Bodrumlu klasik müzikseverler için Alman Romantik Dönem temsilcilerinden Robert Schumann’ın 18 küçük parçadan oluşan “Davidbundlertanze op. 6” isimli yapıtına yer verilecek.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Como Gölü Uluslararası Piyano Akademisi ve Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde ’19/’20 Carne Trust Junior üyesi olan İtalyan piyanist Danilo Mascetti, 2020 yılında Güney Afrika’da düzenlenen prestijli yarışmalardan UNISA Uluslararası Piyano Yarışması’nda 2.lik ödülü; en iyi Barok ve en iyi Klasik ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca Talent Unlimited Scheme’in bir parçası ve Live Music Now müzisyeni olan Mascetti, Avrupa’nın her yerinde düzenli olarak, Pomeriggi Musicali, Selanik Devlet Orkestrası, Craiova Devlet Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla solist olarak sahne aldı. Sanatçı, 2014’ten itibaren Batı Bohemya Senfoni Orkestrası, Hradec Králové Filarmoni Orkestrası, Nova Amadeus Orkestrası, NYCA Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla Londra, Prag, Roma, Rusya, ABD ve Kuzey Afrika’da Kyoto Uluslararası Müzik Öğrencileri Festivali, Aspect Müzik ve Sanat Vakfı, New York Konser Sanatçıları için sahne almaya devam ediyor.

Mascetti, bu son sezonda, ASF Orkestrası ve UniMilanoB Orkestrası, Bacau Filarmoni Orkestrası ve RCM Oda Orkestrası gibi orkestralarla beraber sahne aldı. Kısa süre önce Slovenya’da, şimdiki Başkan B. Pahor için Başkanlık Sarayı’nda ve Pretoria’daki Johannesburg Filarmoni Orkestrası ile ilk defa sahneye çıktı. 2020 yazında Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde turneye çıkarak ilk defa Viyana’da izleyici ile buluştu.

İtalyan piyanist, İngiltere’de Vincenzo Balzani, Natalia Trull, Vsevolod Dvorkin, Vanessa Latarche, Gordon Fergus-Thompson ile çalıştı. Halen William Grant Nabore’un öğrencisi olan Mascetti, en son aldığı ödülün yanı sıra Rabat’ta “Prenses Lalla Meryem”, Yunanistan’da “Gyorgios Thymis”, Roma’da “Chopin”, “Pianotalents”, “E. Seregno’da Pozzoli”, Grottamare’de “F. Liszt” ödülleriyle uluslararası bir üne kavuştu. Öğrenimi sırasında C. Bechstein, Ann Driver Trust, Music Talks Ödülü, INPDAD İtalyan Ödülleri tarafından finanse edildi.

Küçük yaşlardan itibaren ebeveynleri ve ailesiyle birlikte kimsesiz çocukların bakımıyla ilgili yardım çalışmalarına dahil olan Danilo Mascetti, 2015’ten beri Lombardiya’nın kar amacı gütmeyen kuruluşlarında çalışarak Arte Solidale Festivali’nin (Como Gölü) kurucu ortağı ve sanat direktörü olan görev alıyor; bu festivalden elde edilen tüm gelir, ihtiyacı olan küçükler için kullanılıyor.

Kışta Baharda Konserleri Program:
23 Kasım, Salı  – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)
10 Aralık, Cuma – Danilo Mascetti – Piyano (İtalia)
7 Ocak, Cuma – Emre Engin – Keman / Erdem Mısırlıoğlu – Piyano (Türkiye)
28 Ocak, Cuma – Özcan Ulucan – Keman / Birsen Ulucan – Piyano (Türkiye)
25 Şubat, Cuma – Jonas Stark – Piyano  (Almanya)
4 Mart, Cuma – Cihat Aşkın – Keman / Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye)
1 Nisan, Cuma – Kiron Atom Tellian / Piyano (Avusturya)

Yer: Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü
Adres: Kavaklı Sarnıç Caddesi No:26 Bitez/Bodrum
Tel: 0 252 317 20 10
Konserlerin başlama saati: 20.00

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.